הסתידויות בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

15/09/2008 | 21:00 | מאת: דוד

שלום, עשיתי אולטראסאונד בכתף לא מזמן והתגלה: "באספקט הקרניאלי באזור של MTJ ומתחת לליגמנט קורקו-אקרוניאלי הודגמו מספר מוקדים היפראקוגניים - הסתידויות עדינות?" (בסעיף של subcapsularis) מה זה בדיוק הסתידויות עדינות? האם אפשר מדבר כזה לפרוק כתף? והאם יש צורך במנוחה מפעילות ספורטיבית ופיסוטרפיה? תודה מראש

דוד שלום אני מניח שעשית את בדיקת האולטראסאונד בגלל כאבים בכתף. בדיקת האולטראסאונד באה כתוספת להערכה קלינית של הכתף ורק יכולה לתמוך באבחנה , לכן ראשית צריך להחליט מהו החשד הקליני ורק לאחר מכן להתיחס לבדיקה. במכתבך אין פרטים נוספים כדי שאוכל לכוון את תשובתי לאבחנה. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק