דיאסטזיס ACJ

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

15/09/2008 | 20:33 | מאת: סטיב

שלום רב בתי בת 13.5 לוקחת רואקוטן מזה 3.5 חודשים. התחילה במינון של 30 מ"ג ועלתה כל חודש במינון, היום לוקחת 50 מ"ג ליום. לפני כחודש התחילו כאבים במפרק השמאלי של כתף שמאל. בצילום ששלח אותנו האורטופד כתבו שיש רושם של דיאסטזיס ACJ. ושיש צורך בצילום גם של כתף ימ%E

הרחבה של מפרק אקרומיוקלויקולרי ללא חבלה בגיל 13 לא אופינית. יש לשאר שמדובר באזור התגרמות לא שלם של עצם הבריח אשר יתגרם עם הגיל. דרושה בדיקה גופנית של אזור המפרק הנ"ל והתיעצות עם אורטופד ילדים אשר מכיר את תזמון הופעת אזורי התגרמות בילדים בברכה דר רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק