חבלה בכתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

02/05/2010 | 20:37 | מאת: אור.

אני בת 50 ולפני חודשיים נחבלתי בזרוע ימין/כתף כתוצאה מנפילה בוצע אולטראסאוד ואילו התוצאות. superaspinatus tendon - הודגם פס היפראקואי במרכז הגיד באורך 1 ס"מ קרוב לודאי קרע תוך סיבי.בנוסף מעט נוזל בבורסה הצמודה. long tendon of Biceps Muscle - מעט נוזל במעטפת. שאר התוצאות תקינות. לצערי הכאב הלך והתגבר ועבר מהזרוע לכתף. הופנתי לפיזוטרפיה ואני מחכה לתורי. בינתיים למרות הכאב אני ממשיכה להתעמל בחוגי פילאטיס ופלדנקרייז האם זה מגדיל את הנזק? (אני מבצעת רק תנועות שאינן גורמות לכאב) האם פיזוטרפיה אמורה לעזור ? ניתוח ? למרות שחלף זמן הכאב לא נחלש ויש ימים שאף מתחזק.

ממצאי הבדיקה מצביעים על קרע חלקי בגיד עם דלקת מסביב. דרושה בדיקה מקיפה כדי לוודא שזוהי אכן הסיבה לכאבים. ואם כך הדבר הטיפול הוא ע"י ניתוח בגישה ארטרוסקופית. טיפול פיחסיותרפי יכול להועיל לעתים.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק