חבלה במרפק

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

22/04/2010 | 18:07 | מאת: רז ליאור

בן 18 נפצעתי במרפק ימין לפני חודש ימים בבדיקת MRI אובחן: "קו שבר אלכסוני היפואנינטנסי באספקט הקדמי של צוואר הרדיוס עם אנגולציה של הקורטס עם קונטוזיה לשדית נרחבת מסביב הפגיעה עד המשטח הפרקי של הרדיוס, ללא עדות לדחיסה של המשטח הפירקי. ראש הרדיוס מודגם בעמדה תקינה. מודגמת קונטוזיה לשדית פוקאלית באספקט האחורי של הקפטילום עם חשד לאי סדירות של המשטח הקורטיקלי. מודגם בסמוך לשבב גרמי מנותק בקוטר 2 מ"מ. מודגם תפליט תוך פירקי בכמות גדולה." לאור הממצאים הנ"ל הרופא המטפל קבע כי יש לבצע אורטוסקופיה למרפק. אנו מבקשים את המלצתך בעניין המדובר, והמלצתך לרופא המומחה בתחום לביצוע פעולה זו (אורטוסקופיה). בתודה , ליאור.

הערכה של המצב צריכה להעשות ע"י בדיקת CT ולא MRI , מכיוון שצריך להעריך את צורת השבר ומידת הדפורמציה של העצם אם נוצרה. אינני רואה על פי המידע שנמסר כאן מהי מטרת הארטרוסקופיה אלא אם כן ישנו פרגמנט חופשי בתוך המפרק שיש להוציאו.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק