לא יודע למי לפנות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

30/06/2008 | 09:25 | מאת: מקס

שלום 1. כבר שנה וחצי בערך שיש לי כאב מסויים כשאני נועל בחוזקה או בתנועה חדה את מרפק ימין שלי ובשמאלי זה לא קורה. 2. בחודשים אחרונים יש לי מאין כאב של "היתפשות" באמצע בית החזה(בחיבור של שני צדדי הצלעות), בערך באזור מפתח הלב, וכל פעם שאני נע לצדדים אני מרגיש שאני מותך משהו ויוצאים לי "קנאקים" משם. 3. חוץ מזה כל החיים שלי יש לי נטייה להיתפשויות מאוד כואבות, כאב ממש פתאומי וחד, שמונע ממני לזוז בכלל ,עד שהוא פשוט עובר זה קורא בד"כ באזור הימני של בית החזה. אני מרגיש שרק אם אני נמתך זה טיפה משחרר ועוזר. 4. יש לי "קנאקים" בכל מפרק אפשרי בגוף, שפשוט יוצאים מאצמם בלי שאני בכלל מנסה. רציתי לדעת האם אני צריך לקבוע פגישה עם אורתופד או שזה שייך למישהו אחר, ובהערכה גסה מה נראה שגורם לכל הבעיות הנ"ל.

מקס שלום. לגבי הבעיה במרפק אתה אכן צריך פנות לאורטופד. מהתאור שלך קשה להסיק לגבי הסיבה לכאבים. ישנן סיבות רבות לכאבים במרפק, שמקורן יכול להיות קשור לגידים, שרירים , עצמות או מפרקים. המרפק הוא מפרק מורכב ודרושה בדיקה גופנית מדוקדקת כדי להעלות השארה לאבחנה. לגבי בעיות בבית החזה אני ממליץ לפנות לכירורג חזה להמשך ברור. בברכה דר' נחום רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק