MRI כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

20/04/2010 | 14:01 | מאת: אהבה

ד"ר רוזנברג הניכבד שלום.קיבלתי תוצאות MRI כתף.הרופא אמר לי שהכל בסדר, ואין מימצאים מיוחדים. לא ניראה לי סביר (אני סובלת מכאבים עזים), על כן אודה לך מאוד אם אוכל לקבל ממך הסבר (כדעה שניה) לתוצאות בדיקת MRI. ולהלן הכתוב: נוזל תוך מפרקי בנפח מעט מוגבר עם נוזל בנפח מוגבר בבורסה התת-דלתואידי-תת אקרומיאלי. הגיד של שריר הסופרה ספינטוס ושל גיד האינפרה ספינטוס נראה מעובה עם סיגנל מוגבר בתוכו. השינויים מתאימים לטנדינוזיס יותר מאשר לקרע חלקי אך לא ניתן לשלול קרע תוך רקמתי. יש אוסטיאופיט בולט למטה מהאקרומיאון עם שינויים ניווניים במפרק האקרומיאו-קלביקולרי. גיד הראש הארוך של הביצפס במקומו. יש ספק פגיעה בלברום העליון האחורי. בשאלה זו ארתרוגפיה בדיקה מדוייקת יותר. לסיכום: עדות לטנדינוזיס או לקרע תוך רקמתי של גידי הסופרה ספינטוס והאינפרה ספינטוס עם אוסטיאופיט באקרומיאון ונוזל מוגבר בבורסה התת-דלתואידי-תת-אקרומיאלי..יש לציין בצקת עצם ושינויים ניווניים בראש ההומרוס סמוך לגבשושית הגדולה. ספק קרע בלברום העליון האחורי. תודה מקרב לב ויום טוב.

תאור של הבדיקה מראה על תהליך דלקתי בכתף וזה דורש טיפול. לכן צריך לפנות לאורטופד העוסק בבעיות כתף

21/04/2010 | 15:29 | מאת: אהבה

תודה על התשובה. רציתי רק לציין שהתשובה שקיבלתי היא תשובתו של רופא בכיר אורטופד מומחה לבעיות כתף (באחד מבתי החולים היוקרתיים בארץ). אכן לא קיבלתי את תשובתו של הרופא כמובנת מאליה ועל כן פניתי אליך לקבל חוות דעת שניה. האם כדאי שאפנה לרופאת המשפחה לעניין זה על מנת להתחיל לפחות בתרופות אנטי דלקתיות? הכאבים קשים מנשוא ואינם מאפשרים לי לישון בלילות. אני מודה לך מקרב לב ד"ר רוזנברג.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק