כאבים והגבלת תנועה בעקבות פריקת כתף

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

13/04/2010 | 21:20 | מאת: אילנית

ד"ר רוזנברג היקר, שלום. ראשית, אבקש להודות לך על פועלך המבורך כאן בפורום. ישר כוח! אני בת 60; לפני שלושה חודשים, בעקבות נפילה, פרקתי את כתף ימין וסדקתי את עצם הזרוע והכתף האחורית. במיון, החזירו הכתף למקומה. אורתופד שלח לבירור ב US, ולאחר שזה הראה כי אין קרע בגיד, הופניתי לפיזיותרפיה (כ-10 טיפולים). זה מכבר השלמתי את סדרת הטיפולים בפיזיותרפיה, אך במצבי לא חל שיפור משמעותי, על כך מעידה גם הפיזיותרפיסטית שטיפלה בי. הנני סובלת מכאבים בכתף, אשר מורגשים כאשר הנני מבצעת תנועות המתקרבות לגבולות טווח התנועה (לגבולות הסבירים, קרי- לתחילת 25% בקצה הטווח של התנועה בכל צד). טווח התנועה הוגבל משמעותית וירד ב-50%! לשם ההמחשה, איני מסוגלת לחפוף שיערות ראשי בשתי ידיים ואף לא לסגור החזיה בעצמי.בשל כך הנני אובדת עצות. שאלתי היא: מה עוד הנני יכולה לעשות בכדי להגיע לכדי שיקום של הכתף, טווח התנועה ורמת התפקוד? אודה לעצתך ולהפנייתך לגורם שיוכל לסייע לי.

כדי לענות על שאלתך צריך להעריך את צורת חבור השבר שהיה לך. זהו יכול להיות מקור להפרעה בתנועות. צורת החבור ניתן לראות מצלום רנטגן של הכתף.

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק