מספר שאלות של אירוע אחד

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

03/04/2010 | 06:36 | מאת: עזרא מעכו

שלום רב יש לי מספר שאלות בסדר כרונולוגי של אירוע שבסופו נותחתי לסגירת גיד קרוע. ובכן. 1.האם אפשר להבחין בגיד קרוע כבר קרוב להיתרחשות הנפילה כלומר לעשות US במקום צילום רנטגן רגיל? 2.מיכוון שלא בוצע בשלב ראשון USאלה רק צילום רנטגן רגיל הומלץ על מנוחה ופיזיוטרפיה וכדורים משככי כאבים .או אז נשאלת השאלה האם יכול להיות מצב שללא אבחנה ראשונית נכונה וביצוע הפיזיוטרפיה רק החמירו את המצב והקרע גדל תוך כדי הפיזיו ? 3.לאחר שבוצע US נכתב ע"י המפענח שגודל החור בערך של 1 ס"מ לערך איך יכול להיות שבמהלך הניתוח שהחל באטרוסקופיה נמשך לשלב שני חתך בכתף מיכוון שהקרע גדל לגודל של מטבע 5 ש"ח לערך. נשאלת השאלה האם גורם חיצוני יכול לגרום לקרע להמשיך ולגדול. (אגב הגורם החיצוני הינו לחץ על מקום הכאב כאילו להחזיר את מפרק הכתף למקומה) בברכה עזרא

נדמה לי ששאלותיך נוגעים בתחום רפואי משפטי ואני לא נוהג לעסוק בתחום זה במסגרת הפורום. באופן כללי קרע בגידי הכתף יכול להיות קשור לחבלה ויכול גם להופיע ללא חבלה, הדבר גם קשור לגיל של הנפגע. בנסוף בדרך כלל מקובל לבצע ראשית צלום רנטגן וההמשך לבצוע הUS קשור לממצאים הקליניים המתפתחים לאורך זמן לאחר החבלה. בדרך כלל בדיקת US לא מבוצעת כברור ראשוני. לגבי ההחלטות בזמן הניתוח של תפירת גיד אתה חייב לדון על כך עם המנתח שלך.

06/04/2010 | 07:04 | מאת: עזרא מעכו

למדתי שיש סדר פעולות ורק חבל שהכאבים נגרו לאורך זמן שדי בהבחנה ראשונה של US היו יכולים להיפטר לאחר האירוע . על כל פנים דוקטור המון תודה עזרא

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק