אצבעות נתפסות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק

09/09/2008 | 15:12 | מאת: bamba

שלום רב !! אני שואלת עבור אבי היקר. הוא בחור בן 50 בריא למעט MI שעבר לפני שלוש שנים וכתף קפואה שהובחנה לפני חודש.. יש לו תופעה מוזרה מספר פעמים ביום אחת או יותר מהאצבעות בכף היד שלו נתפסות לפרק זמן של בערך 30 שניות . הוא מתאר כאב חד וכאילו העצם זזה מהמקום . שאלתי היא : האם התופעה מוכרת ? ומה זה? זה מתסכל אותו מאוד אשמח לתשובה

שלום רב התופעה שאת מתארת יכולה להיות בגלל מצב של "אצבע הדק" הנגרם עקב הפרעה של תנועה חלקה של גיד המכופף של האצבע. עם בעיה זאת מומלץ לפנות לבדיקה לכירורג כף יד ואם אכן זאת תהיה האבחנה אזי זריקה מקומית של תכשיר סטרואידלי בדרך כלל עוזר. לפעמים נחוץ ניתוח בהרדמה מקומית כדי לשחרר את הלולאה המפריעה לתנועה חלקה של הגיד. בברכה דר' רוזנברג

מנהל פורום אורתופדיה - מחלות ובעיות כתף ומרפק