תזונת האדם למניעה מחלות

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

10/06/2008 | 12:55 | מאת: ד

רציתי לשאול האם אתה יכול לציין מהיא תזונת האדם למניעת מחלות ? מהיא המלצתך לתזונת בוקר צהריים ערב לכול אדם לשם מניעת מחלות תודה מראש על תשובתך המלומדת

היי ד, שאלתך מתחלקת לשניים:א. נורמת התזונה , ב. נורמת האכילה. באשר א. זכור את חוק הטבע : כל יצור חיי כולל האדם זקוק ל-20 גרם מזון/לכל ק"ג משקל גוף/ ביממה. אנו, בני אדם זקוקים לתערבות של :רבע/רבע/רבע/רבע : 25% ירקות טריים, 25% פירות טריים, 25% חלבונים (5% דגי אוקיינוס+5% ביצים (קשות /חלבונים - בלבד)+5%בשר(שליש בקר רזה ושאר כאוות נפשך - אסור על האש ולא מטוגן)+5%כוס חלב (3%שומן)+5% מוצר חלב (עדיף לבן/לבניה 3% שומן) +25% פחמימות (לחם אחיד/תפוחי אדמה/בטטה/אורז רגיל/קוסקוס ואפילו שוקולד מריר כ-10 גרם/יממה). באשר ב. זכור שכל האמור לעיל מותנה בעובי רקמת שומן גוף אידיאלי (ראה כתבה בפורום זה "האם את/ה שמן/ה???". חלוקת המזון ביממה היא תוצאה של תרבות האכילה הייחודית של כל אדם ודרך החיים המקובלת עליו. (בענין זה ראה ספרי: סגנון חיים בריא/תזונה בריאה, כותרות, 2008 - בכל חנויות הספרים בארץ בעברית, ובwww.kedarstyle.com -ו-'''Amazon.com/books Ervin Kedar Vit-a-Eating וכן '''www.israelshelanustyle.co.il . בהצלחה

13/06/2008 | 09:16 | מאת: ד

האם ניתן לקבל פרוט של המזונות ? ומה כוונתך שאתה מציין קמא 10 , מציעא 11 ....... השמנת יתר ד 19-20 .קמא 10 21-22 מציעא 11. 23-24 בתרא 12 בתודה מראש

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי