שלום אפשר לקבל הסבר על השמש?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

28/03/2011 | 04:18 | מאת: בעיה..

מדוע כשאין חשיפה לשמש יש כאבים בגוף וכשיש חשיפה הכאבים נרגעים ונעלמים. אבל הם חוזרים די מהר אם אין שמש..

28/03/2011 | 11:22 | מאת: הסבר

1) יתכן והדבר קשור לויטמין D. חשיפה לשמש מעוררת יצירת ויטמין D. בחולים הסובלים מפיברומיאלגיה, הכוללת כאבי שרירים, נמצא חסר בויטמין D. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21375201 2) אפקט פסיכולוגי. 3) אין הסבר.

28/03/2011 | 18:24 | מאת: בעיה..

1)זה לא פסיכולוגי . רואים ומרגישים את העייפות שנוצרת ואת התפקוד. 2)יש אומרים שלפעמים פיברומיאלגיה היא למעשה אבחון שגוי של חוסר בויטמין D ואם התופעות זה בגלל המחסור בויטמין D אז לאחר תיקון הכל עובר וזה למעשה לא פיברומיאלגיה. 3)חייב להיות הסבר. יש פה משהו על בטוח.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי