אמרו לי לקחת ויטמין D כל יום 20 טיפות

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

17/03/2011 | 19:40 | מאת: התייעצות

מכיוון שהרמה בבדיקה הייתה 8 נ"ג/מ"ל . והנורמל שזה אמור לעמוד = 30-100 . נאמר שזה חשוב לעצמות בעיקר. 20 טיפות = 4000 יחב"ל מה לעשות ? כדי לקבל מספיק ממזון צריך לאכול ק"ג של דג סלמון וכמה ליטרים של חלב.

התייעצות לידיעתך: JAMA קובע שויטמין D וגם סידן יש ליצרוך רק כתרופה ורק לחולים במחלות עצמות, ולא לציבור הרחב:" Feb 2 , 2011 "And in a blow to a growing number of claims that vitamin D can help protect against other conditions—such as cancer, cardiovascular disease, diabetes, immune dysfunction, multiple sclerosis, and preeclampsia in pregnancy, to name just a few—the IOM committee flatly declared that “the data just aren't there” to recommend that people consume higher amounts of vitamin D or calcium. וכל הצורך : מסכן את החיים. בברכה

23/03/2011 | 20:43 | מאת: די נו..

הסימפטומים של מחסור בויטמין D ) (Vitamin D Deficiency כוללים: עייפות כרונית כאבים כרוניים וממושכים באיברים שונים בגוף מחלות אוטואימוניות (כגון טרשת נפוצה, דלקת מפרקים וכו') מחסור בויטמין D עלול להגביר את הסיכוי לפתח סרטן אוסטאופורוזיס (החלשות איטית של העצמות כתוצאה מהידלדלות מאגרי הסידן בגוף) התפתחות של מחלות לב, לחץ דם גבוה והתקפי לב. תופעות נלוות וסיבוכים מחלת הרככת ואוסטיאופורוזיס הם תופעות קלאסיות המקושרות עם מחסור בויטמין D . המחסור בויטמין גורם, בעיקר בילדים, למחלת הרככת שתוצאותיה הם עיוותים קשים בשלד ובעצמות הגפיים. אצל מבוגרים מחסור בויטמין D עלול להוביל להחלשות השרירים ולעצמות חלשות יותר. אוכלוסיות הנמצאת בסיכון יתר לפתח מחסור בויטמין D הם : קשישים, אנשים עם עודף משקל, נשים מניקות ואנשים עם חשיפה מוגבלת לשמש, בנוסף חולים בסיסטיק פיברוזיס או במחלות מעי דלקתיות (מחלת קרוהן) נמצאים בסיכון אף הם. http://www.infomed.co.il/disease-946/%D7%9E%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%A8+%D7%91%D7%95%D7%99%D7%98%D7%9E%D7%99%D7%9F+D/ הויטמין החסר: ילדי ישראל סובלים ממחסור בויטמין D http://www.nrg.co.il/online/29/ART1/845/116.html http://www.fibrocfs.co.il/over-coming-pain-and-exhaustion/63-vitamin-d-chronic-pain/160-vitamin-d-chronic-pain-fm-fms.html ה-"FNB" העלה את גבול הצריכה המירבית ל-4000 יחב"ל ליום http://www.vitamind.co.il/node/736 מכבי: 80% מהחולים סובלים מחוסר בוויטמין D בדיקה של 35 אלף מבוטחי הקופה, שסבלו ממצבים שונים כמו סוכרת, לחץ דם או השמנה, מצא: 80% מהחולים סובלים מחוסר בוויטמין D, ו-20% מהם - מחוסר חמור. עוד נמצא: בשילוב עם גורמי סיכון שונים, המחסור בוויטמין מעלה משמעותית הסיכון לאירועי לב http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3879273,00.html http://www.tevalife.com/article.asp?id=3543

23/03/2011 | 23:41 | מאת: להש

לאחר שהסתבר שחוסר בויטמין D הוא שכיח מאד התפרסמו מחקרים רבים הקושרים חסר זה למצבי תחלואה שונים שאינם קשורים לעצמות. רב המחקרים בתחום זה אינם משכנעים ועיקר העדויות על חשיבותם של סידן וויטמין D מתייחסים לבריאות העצם. זאת הכוונה גם בפסקה שהבאת.

19/04/2011 | 13:23 | מאת: רותי

למען הסדר הטוב, להלן ציטוט ממאמרם של דייביס ומילנר מהמכון הלאומי לסרטן של ארה"ב, שפורסם ב- Expert Rev. Gastroenterol. Hepatol,2011 Feb A wealth of scientific evidence supports a role for vitamin D in decreasing colorectal cancer incidence לכן, מומלץ להימנע מלפרסם מאמרים סלקטיביים. חג שמח. רותי

19/04/2011 | 14:00 | מאת: אלי

במאמרם של מילן ושות' מאוניברסיטת Buffalo על ויטמין די וניוון מקולרי (AMD), שפורסם בכתב העת הידוע Arch Ophthal, April 2011 נכתב הסיכום הבא: Among women younger than 75, intake of vitamin D from food and supplements was related to decreased odds of early AMD וכידוע, ניוון מקולרי הוא מחלה רצינית, הפוגעת בקשישים רבים. שיהיו לכל עם ישראל (וגם לאחרים) רק בריאות וחג שמח. אלי

03/05/2011 | 20:54 | מאת: אלדד

פ.נ. מדוע אינך מתייחס לפניות הגולשים בנדון מ-19.4? אלדד

28/05/2011 | 08:50 | מאת: רות

פ.נ. נא עיין בדבריי מ-24.5 בנדון, ונא התייחס אליהם, מבלי להתעלם מתוכנם הברור על פי פרסום המכון האמריקאי לרפואה, האומר דברים שונים מאלה שאתה מייחס לו. שבוע טוב. רות

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי