תכנית :"שום פלפל ושמן זית"

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

שום פלפל ושמן זית מחבר: פרופ' יהודה קידר תאריך: 18.7.2008 שעה: 23:39 קישורים ממומנים סיפורי הצלחה: אתה צודק אבל זו רק בעיה אחת. האחרת היא חמורה יותר. גם בין-לאדן , במוחו החולני ,לא היה יכול לחלום על דרך פשוטה יותר - להשמיד את ישראל , מאשר בדרך שמצא ערוץ 1 בתכנית : שום, פלפל ושמן זית (כפי שראיתי הערב ה-17/07/2008 בשעה 20:30 ) שבה הראו איך לטגן בחבילת חמאה...שתי חבילות שוקולד עם שמנת ...כוס סוכר לבן... קמח לבן .. ושתייה לרווייה של יין לבן , ותאוות אכילה ללא סייג (רק חסר הקטע של נהיגה בשכרות). אלה הרוצים בהשמדה המונית של ישראל , ללא כל צורך בפצצה גרעינית איראנית – להם הדרך כבר פתוחה. על כן , חייב אני לחזור על הכתבה (בפורום זה שכתבתי ב- 10/5/2008 ) , וזו לשונה : ביו-ביטחון* "קיים משבר הולך וגדל בתחום בריאות הציבור, בסדר גודל בינלאומי", כתב עורך מגזין המדע 'סיינס' (Science, 304, 4 June 2004). משבר הבריאות אליו התייחס הוא התסמונת המטבולית. אלו שנפגעו סובלים מן התוצאות הפתולוגיות של התסמונת המטבולית, כגון: השמנת יתר, סוכרת סוג 2, ותופעות הקשורות לסוכרת סוג 2 (כגון עיוורון וקטיעת רגליים שנפגעו כתוצאה מהסוכרת) מחלות לב למיניהן ,סרטנים,ומגוון מחלות נפוצות אחרות. קיימת רמה גבוהה מאד של התסמונת המטבולית ושל תחלואה ותמותה בעולם ובישראל. ארגון הבריאות העולמי (WHO) הביע דאגה עמוקה לנוכח מגיפה זו, שכן מיליארד בגירים ברחבי העולם סובלים מהתסמונת המטבולית . אם זו אינה הסכנה העיקרית לביו-ביטחון של העולם וישראל, מה כן? מגפת התסמונת המטבולית העצומה הזו היא איננה תאונה אקולוגית פשוטה. ניתן להשוות מגיפה זו לנשק להשמדה המונית (WMD-Weapon for Mass Destruction). קווים מנחים ( (guidelines) לתזונה, ביתר דיוק – לזלילה - הם מביאים לסגנונות חיים בלתי אחראיים של ג'אנק (JL-Junk Lifestyle) . קווים מנחים אלה גורמים - לתסמונת המטבולית קווים מנחים - להשמדה המונית (GMD-Guidelines for Mass Destruction). הגענו לשעה שסגנון החיים הויטאלי, (Vitality Lifestyle - VL) אינו עניין של בחירה אישית בה תוכל לומר "אני רוצה לעשות את זה אני אעשה את זה; אני לא רוצה לעשות את זה, לא אעשה את זה". הגענו (כמעט) לנקודת האל-חזור. 6 מתוך 10 מבוגרים ו-3 מתוך 10 ילדים בישראל סובלים מתסמונת מטבולית. דורות העתיד של ישראל מצויים בסיכון משמעותי. ישראל משמידה עצמה מבפנים. קיים צורך דחוף בביו-ביטחון לאומי בישראל. אין ספק שהמאבק במגפת התסמונת המטבולית צריך לעבור לראש סדר העדיפויות הביטחוני של ישראל. השמירה על ביו-הביטחון של המדינה חשובה יותר מכל דאגה אחרת בביטחון. האיום מתפשט בערמומיות. האויב הוא יותר מטרור במובן המקובל של המילה. התפשטות מגפת התסמונת המטבולית, בנקודת זמן זו, כאשר 60%-70% מהאוכלוסייה נגועים, מהווה איום משמעותי יותר מכל איום של טרור קונבנציונלי, והאיום האיראני.. התפשטות מגפת התסמונת המטבולית נובעת מ-"עיצות אחיתופל", בטלווויזיה דוגמת :שום, פלפל ושמן זית,במיוחד כאלה הניתנות על ידי ארגוני בריאות/תעשייה ושותפיהם, הקשורים לעתים קרובות לניגודי אינטרסים מסוגים שונים. ייעוץ מזיק בתחום הזלילה הוא הרשע העיקרי בעידן בו אנו חיים, זה הוא ה--GMD. האויב, הקווים המנחים הללו הם - להשמדה המונית (GMD). הרשו לי לומר את הדברים בבירור. תעשיית המזון אינו האויב. חיים בריאים מצריכים גם תזונה , אולם היא חייבת להיות מושתתת על רפואה מונעת Lifestyle Medicine )). תזונה בריאה (Vitality Nutrition VN) , ופעילות גופנית בריאה (Vitality Exercise VE). כדי לעצור את מגפת התסמונת המטבולית, עלינו לחדול מלהקשיב לתכניות כגון זו : שום, פלפל ושמן זית. ממשלת ישראל חייבת לאמץ אסטרטגיה מניעתית (Lifestyle Intervention for Treatment AND Prevention) -שתעצור את התפשטות מגפת התסמונת המטבולית. אין ספק שאסטרטגיה זו צריכה להתמקד בכל הגורמים המקדמים את מגפת התסמונת המטבולית. לישראלים יש זכות לצפות ממשלתם להגן עליהם מפני מגיפה זו באמצעות יצירת יעדים רשמיים ומציאותיים, המלווים בהדרכה ובקווים מנחים ברורים לסגנון חיים ויטאלי (VL). אזרחי מדינת ישראל זכאים לראות סטנדרטים של פעולה ויעדים, כך שיוכלו לשפוט האם חלה עמידה ביעדי הפחתת רמת מגפת התסמונת המטבולית בישראל. על המנהיגים להבין את חומרת האיום על מדינת ישראל. הם חייבים להבין שסיכויי ההצלחה של המדיניות לסילוק איום זה בזמן הקרוב אינם גבוהים, ללא התערבות מצד הממשלה. על ממשלת ישראל לחוקק חוקי ביו-ביטחון חדשים. מומחי בריאות הציבור ומומחי ביטחון חייבים לנסח קוד ביו-ביטחון עבור מדענים מתחום מדעי החיים, שייצרו קווים מנחים מציאותיים לפעילות גופנית ותזונה. יש להשקיע מחשבה רבה בפיתוח קווים מנחים אלו, כך שיוכלו לשמש כל אחד בארץ לטובת השגת ולשמירה על סגנון חיים ויטאלי (VL). בעידן של טרור בין לאומי, זוהי הדרך היחידה בה יוכלו הישראלים להילחם באיום שמגפה זו מציבה. על מנת שקווים מנחים אלה יצליחו, יש להדריך/לחנך את כל אזרחי ישראל לתזונה בריאה ולא לזלילה חסרת רסן, ולבחירות בריאותיות מתוך מגוון מאוזן של מזון – תזונה בריאה. על כן הוקם הפורום רפואה מונעת סגנון חיים כדי להדריך/לחנך את כל אזרחי ישראל לפעילות גופנית ותזונה השווה לכל נפש בישראל, לנפש בריאה בגוף בריא. ארגון ממשלתי, האחראי לניסוחם של קווים מנחים לסגנון חיים בריא– – יהווה את הפתרון הטוב ביותר - בעתיד. ארגון זה יהיה חייב להיות מחויב לאינטרס של הצרכנים, ולא לזה של התעשיינים. ביו-הביטחון של המדינה צריך לעמוד בראש סדר העדיפויות. כל פרט בישראל חייב למלא את חלקו על ידי השבת מלחמה כנגד התסמונת המטבולית.

26/07/2008 | 20:07 | מאת: טבע

אתה היתה היועץ של משרד הבריאות במדינת ישראל התוצאה היא תכנית :"שום פלפל ושמן זית" מדוע אתה כיועץ לא עושה כדי לשנות את זה להגיש תלונה לכול הרשויות מדוע אתה לא מגיש תביעה נגד רשות השידור והטלויזיה בישראל ? אתה מומחה בעל שם עולמי ובעל מונטין עולם בידע והייעוץ שאתה נותן מדוע שלא תפעל נגד המצב הקיים המשבר הולך וגדל בתחום בריאות בישאל ובעולם אנו איתך

סליחה! אני לא הייתי יועץ של משרד הבריאות. אני מסכים איתך שיש לפעול בנמרצות , כדי להציל את הצופים בתכנית המסוכנת הערמומית הזאת- שבמתכוון בא להרוס את הבריאות של אוכלוסיית מדינת ישראל ואת המדינה . יחד עם המשתתפים בפורום זה ,אני מקווה שנוכל לעצור את התכנית הנוראה הזו (שום פלפל ושמן זית) - ואת המגפה המסוכת שהיא מפיצה ברבים. תודה ובברכה .

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי