ויטמין D

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

31/07/2010 | 16:51 | מאת: ראומה

שלום פרופסור, אני בת 54 . מצאו אצלי בבדיקה לפני שנה ויטמין די- 27! זה מעט. מאז אני לוקחת טיפות ויטמין די. התחלתי ב-10 טיפות ועכשיו כשהגעתי ל- 67 ירד המינון ל-6 טיפות ליום. ראומטולוגית שהגעתי אליה במקרה יעצה לי כל זאת.אני נזהרת מלבחשף לשמש בשעות חמות. כן הולכת לסידורים ברגל. אני יודעת שאתה נגד תוספת ויטמין. מה אתה אומר? תודה!!

ראומה אנא תבחיני בין תרופות (עם מרשם רפואי) לבין תוספי מזון (המלצה בלבד). אם זו תרופה - איני מתערב.אם תוסף מזון - אני ממליץ במקום על תזונה בריאה ופעילות גופנית בריאה :Lifestyle Medicine (עייני בספרי :סגנון חיים בריא - להדרכה). בהצלחה ובברכה

04/08/2010 | 09:08 | מאת: אלי

פ.נ. האם תוסף ויטמין די הנרשם והמומלץ ע"י אנדוקרינולוג וגם ע"י רופא משפחה ייחשב, לצורך העניין, כ"תרופה עם מרשם רפואי", או כסתם עוד תוסף הניתן ללא מירשם רפואי, שאתה מתנגד לו עקרונית? כמו כן, כמה זמן יעבור עד שרמת הוויטמין די תגיע לגבול הנורמה, אם אתחיל היום לקרוא בעיון וללמוד את ספרך וליישם כנדרש את התורה המוצגת בו, לרבות כל המלצותיך? האם עד שזה יקרה אתה ממליץ להימנע מתוסף זה, הנרשם לי ע"י רופא, גם אם רמת הוויטמין הזה תישאר נמוכה, מתחת לנורמה, במשך חודשים אחדים לפחות, כצפוי? אלי

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי