לידיעת הרופאים/ות מטפלים/ות והציבור הרחב

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

הפרסומות בכלי התקשורת (הרדיו - בייחוד רשת ב'-"הפירסום ברדיו עובד") -שוטפות את מוחו של קהל המאזינים הלכודים ברשת - בפרסומות מאד לא רצויים , כדוגמת קידום "תרופות" glucosamine(Mega Glu וכיו"ב). מחקרים מראים שאין שום יתרון בחומרים אלה על הפלסיבו (האינבו). ראה JAMA 304,1, 93, July 7,2010 .

09/07/2010 | 11:26 | מאת: דליה

ייעוץ מזיק בתחום התזונה והפעילות הגופנית והעישון הם הרשע העיקרי בעידן בו אנו חיים, הפרסומות בכלי התקשורת שוטפות את המוח של הקהל המאזינים הלכודים בראשת בפרסומת מגמתיים ולא רצויים במיוחד בקידום מכירת התרופות בימקום לקדם את ה"תזונה המאוזנת/בריאה לאיכות ואריכות חיים באושר " את הפעילות הגופנית הבריאה את עורך חיים בראי מקדמים צריכת "תרופות " שבסופם מתגלים שין להם כול תועלת לבריאות האדם

21/07/2010 | 09:01 | מאת: רונן

פ.נ. אילו תוספים אחרים, פרט לגלוקוזמין, נמצאו משוללי כל יתרון? האם, לדוגמה, גם תוספי קיו 10, כמוסות שמן דגים, ויטמינים Eוכן D, סידן,מגנזיום, תמצית עלי זית, וכן כמוסות חילבה (כולם במינונים המומלצים)-נמצאו כולם משוללי כל יתרון? רונן

05/08/2010 | 17:36 | מאת: רונן

פ.נ. טרם זכיתי, לצערי, לקבל תשובתך לשאלתי מ-21.7 לגבי איזה תוספים מאלה שציינתי נמצאו משוללי כל יתרון, פרט לגלוקוזמין. אנא השב לי. תודה. רונן

רונן ההתנגדות לתוספים מקורה במספר סיבות :1. אין שום פיקוח על תוספים - לא ה-FDA ולא משרד הבריאות - זה שוק פרוץ לכל המרבה בפרסומות. 2. מזון - (כוונתי לירקות ופירות טריים, דגים, בשר, ביצים, חלב וכיו"ב )-זה מוצר טבע מושלם, וכל המוסיף - גורע.3.הפרסומות הן פסויידו-מדע (ניצול המדע לצרכי פרסום ) לדוגמה :נכון שהגוף שלנו זקוק לויטמינים/מינרלים/אומגה 3 ועוד ועוד- זו קביעה מדעית אמיתית ונכונה, אבל האמירה שיש להוסיף למזון "תוספי מזון" מחברה זו או אחרת - זו קביעה שרלטנית /עיוות המדע/ ופסולה.צריך לאכול תזונה בריאה : 25% ירקות טריים+25%פירות טריים (המצויים בשוק והנמצאים בפיקוח משרד הבריאות ,וגם ולא צריכים "אורגני",כי זה מותג שיווקי, כי כל המזון "אורגני" )+ 25% חלבונים טריים + 25% פחמימות (לחם/תפוחי אדמה,אורז וכיו"ב (לא צריך שום דבר הקרוי "מלא".הלחם האחיד שנמצא בפיקוח - הוא "מלא"). הישמר משרלטנות ומפרסומות מסוכנות.

28/07/2010 | 22:01 | מאת: אלישבע

פ.נ. לאילו חומרים התכוונת במשפט "לחומרים אלה אין כל יתרון"? אלישבע

29/08/2010 | 22:17 | מאת: פרופ' יהודה קידר

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי