חומרי שימור

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

01/05/2010 | 22:07 | מאת: רות

פ.נ. התשובותיך לפניות גולשים, היבעת רתיעה ממזונות שיש בהם חומרי שימור, מייצבים, העשרה בוויטמינים/מינרלים/חיידקים טובים וכו'. מאחר שחומרי שימור, המוספים במינונים מאושרים, מונעים חמצון המזון, בו אתה רואה (בצדק) רעה חולה, מדוע אתה נרתע מהם? ומאחר שוויטמינים/מינרלים/חיידקים טובים בהם מועשרים מזונות מסוימים (בעיקר חלב ויוגורט) - חשובים לבריאותנו, מדוע אתה נרתע מהעשרה בהם? שבוע טוב. רות

רות 1.החומרים המשמרים --דרושים עקב תכונתם למנוע חימצון,לדכא, לחסל או למנוע התרבות מיקרואורגניזמים הגורמים לזיהומים ... ומחלות .... אולם, החומרים אלו רעילים גם לבני האדם וגם לחיידקים הידידותיים שבוגף האדם. 2.המזון-- (ירקות ופירות טריים, חלבונים-דגים/ביצים/בשר/חלב ומוצרי חלב,ופחמימות -לחם/ת"א/בטטה/אורז וכיו"ב) - הוא טבעי ומושלם וכל המוסיף עליו חומרים ממקור זר -גורע. בברכה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי