תשובות למבצע תחרות ברפואה מונעת

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

תשובותי * 1. למה - אדם צריך לאכול (3 מילים) הגנה מפני חימצון. 2.כמה - אדם צריך לאכול ביממה (5 מילים) 20 גרם/לק"ג משקל גוף/רצוי/ ביממה. 3. מה - צריך אדם לאכול ביממה (4 מילים) 25%-ירקות, 25%-פירות,25%-חלבונים, 25%-פחמימות. 4.מתי -אדם רצוי שיאכל ביממה (עד 10 מילים ) קדם-בוקר,בוקר,אכילת-ביניים,צהרים,אכילת-ביניים,ערב,קדם-שינה. 5.איך - אדם יודע כמה הוא/היא אוכל/ת (5 מילים) על-פי ה-"ביסים" /נגיסות נורמליות (כ-10 גרם). 6.כמה - מותר לאדם לאכול ביממה - איך יודעים?(עד 10 מילים) על-פי עוביריקמת-שומן-גוף-תת-עורי . (בין :8-12 (16 למבוגרות/ים) -במ"מ). 7 .מה -גורם לכל המחלות בעולם (לא כולל טראומות:תאונות,זיהומים/מדבקות)( 1 מילה) חימצון. 8.מה - אדם צריך לעשות כדי למנוע מחלות (4 מילים) פעילות גופנית ,ותזונה בריאה. 9. מה - אדם צריך לא לעשות כדי למנוע מחלות ( רשימה של 4 דברים) לא לעשן/סמים, לא לצרוך אלכוהול/סמים, לא לצרוך דברים מומתקים (בין ע"י סוכר או סוכרזיט/ממתיקים סינטטיים וכיו"ב),לא לעשות ספורט נמרץ. 10.מה - אדם לא צריך לקנות למען הבריאות (רשימה של 2). מזון מותג "אורגאני", ותוספי מזון (שאינם תרופות במרשם רפואי). *המקורות: Human Nutrition and Dietetics, S.Davidson,R.Passmore,J.F.Brock, 5th edit. The Williams &Wilkins Co.Baltimor, 1973. . Applied Nutrition T.J.Wayler, R.S.Klein, The MaCmillan Co., NY/London,1966. Lifestyle Intervention for Prevention Professor Kedar's Master Guide, Trilogy, Booksurge, 2008. www.kedarstyle.com www.amazon.com/books Ervin Kedar התערבות מניעתית אינטליגנציה ויטאלית סגנון חיים בריא כרכים 1,2,3 כותרות,2008 www.israelshelanustyle.co.il ברכות

12/04/2010 | 17:24 | מאת: ברוך

פ.נ. האם תשובותיך בכלל, ותשובתך לשאלה 3 בפרט, מתייחסת לכל "אדם" (מבלי להתחשב בגילו, במצבו הרפואי וכיו"ב)? לדוגמה, מי שרמת הסוכר שלו גבולית - מומלץ ש-25% מתזונתו תהיה פירות? ברוך

ברוך בפורום זה אנו עוסקים במניעת מחלות ולא בריפוי "מצב רפואי". בברכה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי