האם ניתן ליחס מחסור ויטמין D וטיקים ?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

08/03/2010 | 22:09 | מאת: טל

0000000ביתי סובלת מתופעת ה"טיקים " אובחנה עם מחסור של ויטמין D.בהנחה שהילדה(9) מבלה הרבה בשמש. אוכלת ירקות ופירות מכל הצבעים בשר ולחם מה עוד ניתן לעשות?

טל הבעיה היא: ד"ר יורם ברק, פסיכיאטר בכיר מבית החולים אברבנאל, מסביר: "מדובר בהפרעה המתגברת במצבי מתח ודחק. טיקים עלולים להופיע אצל חולים בכפייתיות יתר או באוטיזם, אצל ילדים הסובלים מהפרעות קשב וריכוז ואצל בני נוער הנמצאים במשבר גיל ההתבגרות. הטיקים עלולים להופיע גם כתופעת לוואי לתרופות נוגדות דיכאון ול'ריטלין'. לאחרונה מתמקדים מחקרים בקשר שבין המערכת החיסונית של הסובלים מהפרעה זו לבין מערכת העצבים המרכזית. חוקרים בודקים האם ילדים הסובלים מטיקים לקו בעבר בזיהום שהשפיע על מערכת העצבים". בפורום זה אנו עוסקים לא בריפוי אלא מניעה. 1.תזונה בריאה; 2.פעילות גופנית בריאה;3.דימיון מודרך - על ידי מדריך מוסמך. בהצלחה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי