קוטג'

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

02/02/2010 | 20:54 | מאת: דקלה

פרופ' קידר שלום, מאחר והמלצת לא לצרוך מוצרי חלב מופחתי שומן וכן עם תוספות bio, חיפשתי קוטג' ומצאתי שקוטג' ללא תוספות ויטמינים, סידן וכו' הוא רק קוטג' עם 9% שומן. האם אותו צריך לצרוך ? האם זה לא אחוז שומן גבוה מדי ? איזה מוצרי חלב אתה ממליץ לצרוך חוץ מחלב 3% וגיל/אשל. בברכה, דקלה.

דקלה אני מתנצל על האיחור בתשובתי. היתה תקלה במחשב. אני ממליץ על : לבן, לבניה, אשל, קוטג', גבינה לבנה רזה - רצוי 3% שומן, ונכון, לא "מעושר" בשום תוסף כל שהוא, וגם להשמר מהמילה "טבעי"(זה פיתוי ללא כיסוי), וללא טעמים (לא נענע ולא בננה וכיו"ב)- שבהם יש תוסף סוכר (מתוק). זכרי, שאת זקוקה :רק למנה אחת ביום חלב + מנה אחת מוצרי חלב = 2 מנות ליום. אם הקוטג' 9% אז תאכלי קצת קוטג' וקצת משאר מוצרי חלב שציינתי לעיל. בתיאבון ולבריאות. פרופ' קידר

05/03/2010 | 08:41 | מאת: אראל

פ.נ. האם יש בעיה כלשהיא בחלב מועשר בסידן, כפי שמשתמע מדבריך? כמו כן, האם יש בעיה כלשהיא בגבינה צהובה 5% שומן, שאיננה נזכרת במוצרי החלב אותם פירטת? בברכה, אראל

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי