צריכת שומן

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

02/02/2010 | 20:50 | מאת: גלית

שלום, האם נכון שגופינו צריך גם צריכת שומן מסוימת. לכן, כדאי לצרוך גם קצת חמאה, גבינה צהובה ושומן אחר במהלך היום ? תודה, גלית.

/גלית אם תאוכלי "תזונה בריאה", כי אז בתוך המזון יש את כל השומנים שהגוף זקוק , ולא צריך להוסיף שומן ולא שום תוסף למזון. מהני "תזונה בריאה"? 20 גרם/לק"ג משקל גוף-רצוי/ ביממה כאשר המזון מורכב מ: רבע (מהכמות -במשקל) ירקות טריים+רבע פירות טריים+ חלבונים(דגים/ביצים/בשר/חלב/מוצרי חלב)+פחמימות (לחם/ת"א/בטטה/אורז וכיו"ב).לא לצרוך שום מזון "דיאטטי" /"אורגני" - אלא, מזון הזמין בחנויות. (להרחבת הידע :עייני בספרי "סגנון חיים בריא" , כרך 2, תזונה בריאה, הוצאת כותרות, 2007 ). לבריאות פרופ' קידר

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי