תרופות למניעה ?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

28/05/2008 | 02:21 | מאת: אירית

לבעלי בן 50 יש סכרת נעורים מגיל 8 כבר כמה שנים מחובר למשאבת אינסולין והאמוגלובין המסוכרר שלו עומד על 7 . מבחינת הסכרת מצבו טוב והוא אינו סובל משום סיבוך אופייני לאחרונה רופאת המשפחה החליטה כי הוא חייב לקחת מדלל דם (מיקרופירין) ותרופה להורדת לחץ דם וטיפול בכליות (אנלדקס) באופן קבוע מהיום ואילך לצורך מניעה שאלתי היא האם זה באמת חובה ? ומה קורה אם לא לוקחים ? הואם זה ממש מסכן חיים כי לומר את האמת נראה לי שלקיחת תרופות ללא כל ממצא רפואי רק בשביל מניעה לטווח כל כך ארוך לא מוסיף בריאות שלעצמו כי ידוע שלתרופות בטווח ארוך יש גם השפעה שלילית ותופעות לוואי בקיצור מה לעשות ?

אירית משתמע מדבריך שבעלך סובל ממחלה שיש לה ממצא פתלוגי (סכרת נעורים). יחד עם זאת מצבו טוב ואינו סובל משום סיבוך. כדי לשמור על מצב זה מן הראוי שיעשה פעילות גופנית ,להתערבות מניעתית . זו תורה שיש ללמוד אותה. (זו היא Vit-a-Dancing ), והיא טובה עבור כל אדם, אולם, כדאי שיתנסה בזה, ויקבל את חוות דעתו של הרופא שלו. חומר על פעילות גופנית זאת תוכלו לקבל מספרי :"סגנון חיים בריא/פעילות גופנית" כרך 1.

אירית המשך -כנסי בבקשה ל-"רפואה מונעת פעילות גופנית" בפורום זה.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי