נזקי החלב, ושאלה על חישוב קלוריות וגרמים

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

23/05/2009 | 17:56 | מאת: יאיר

שלום פרופ' קידר. ראשית, ברצוני לברך על פורום זה, ועל הרצאתך המעשירה עבורנו במלון רויאל ים המלח לפני כשבועיים. בהרצאתך מולנו דיברת על כך שיש לצרוך מנה אחת של מוצרי חלב. קיבלתי לידי מצגת המראה שחלב עושה יותר נזק מאשר תועלת, ואפשר גם בלעדיו. החומר נראה מגמתי / תעמולתי, אולם אשמח לתגובתך בנושא. הלינק הינו: http://cafe.themarker.com/view.php?t=616455 2. רציתי לדעת איך הגעת לחישוב של 20 גרם עבור כל ק"ג משקל רצוי. לפי ערך קלורי, כל גרם פחמימות הוא 4 קלוריות, כך שלמעשה, בהנחה שמשקלי הרצוי הינו 75 ק"ג, אני אוכל משהו כמו 6000 קלוריות, כאשר לפי טבלאות חישוב אני צריך לאכול לא יותר מ-3000 קלוריות (רצ"ב הלינק): http://www.mypyramid.gov/pyramid/discretionary_calories_amount_table.html מודה לך מאוד, ומבקש לציין ששיניתי הרבה מהרגלי האכילה / התעמלות שלי כתוצאה מהרצאותיך. יאיר.

יאיר תודה על ברכתך. קודם תשובה על שאלה זו: רציתי לדעת איך הגעת לחישוב של 20 גרם עבור כל ק"ג משקל רצוי. לפי ערך קלורי, כל גרם פחמימות הוא 4 קלוריות, כך שלמעשה, בהנחה שמשקלי הרצוי הינו 75 ק"ג, אני אוכל משהו כמו 6000 קלוריות, כאשר לפי טבלאות חישוב אני צריך לאכול לא יותר מ-3000 קלוריות (רצ"ב הלינק): זכור שכ 75% ממשקל המזון הוא - נוזלים. זו היא טבלה מספרי Lifestyle Intervention כרך _3 עמ' 303: לפי משקל גוף 50/60/70 ק"ג mCaloric Intake (GMD) Versus Vitality Nutrition* (DFI) Quantity of Consumed Food (CF) required by an individual per day is calculated as follows: Body Weight x 20 grams, Le., 20 grams/kg of body weight/day) Body Weight 50 kg 60 kg 70 kg (x 20 ) 1000 I! 1200 I! 1400 I! Liquids 75% 750 g 900 g 1050 g Solids 25 % 250 g 300 g 350 g Protein 50g 60g 70g (I gIkgbw/day) 200 calories 240 calories 280 calories Fats 25 g 30g 35 g (0.5 gIkgbw/day) 250 calories 300 calories 350 calories Carbohydrates 150g 180g 21Og (fruits/vegetables/complex carbohydrates) 600 calories 720 calories 840 calories (3 w'kgbw/day) Phytonutrients 25g 30g 35 g (vitamins, minerals, spices, etc.) 0 ca lories 0 calories 0 calories Total Solids 250g 300g 350 g 1050 calories 1250 calories 1640 calories בהמשך אשיב על שאלתך הראשונה. בברכה

יאיר הכנתי עבורך תשובה ארוכה אולם לאחרונה ישנן תקלות במחשב והתשובה נאלמה -מצטער. ישנה כתבה על נושא החלב באתר זה (שוב תקלה ! אני כותב אבל זה לא עולה על הכתב). בקשר ל- 20 גרם החישוב הוא על בסיס מקדם Boltzmann רציתי מאד לתת לך את הלינק אבל אני חושש ששוב תהיה תקלה ולכן אני

05/06/2009 | 15:50 | מאת: ליאור

היי יאיר, אני מכיר את המצגת שאתה מדבר עליה, כי קיבלתי אותה כמכתב שרשרת בדוא"ל וקראתי אותה לצערי. לדעתי, היא כתובה על ידי טבעונים ונטורופתים. אין לי ספק שהמצגת הזאת היא מניפולציה, שמיועדת להפחיד אותנו ללא הצדקה. ממה שהבנתי מחבר שלי שעובד כתזונאי, כדאי לקחת בעירבון מאוד מוגבל המלצות של נטורופתים. לא רק שההכשרה שלהם לא אקדמית, חלק מהם מתנהלים כאילו הם בכת, וממליצים/אוסרים על דברים ללא שמץ ביסוס מדעי. ממה שאני יודע, במוצרי חלב, ובעיקר כאלה שהם דלי שומן, יש הרבה סגולות בריאותיות (לתזונה וספורט, למשקל הגוף ולמניעת מחלות). בפרט, הסידן שבמוצרי חלב ובמשקה החלב עצמו נספג מעולה בגוף, והרבה יותר טוב מספיגת סידן של כל מזון אחר. אתה גם יכול לקרוא על החלב בלינק: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%9C%D7%91 סופ"ש נעים.

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי