פעילות גופנית

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

21/11/2008 | 23:15 | מאת: סיוון

פרופסור קידר שלום! אני קראתי בעיון רב את ספריך כרכים 1 ו-2 ונורא התעמקתי בנושא,וזה נורא מעניין. אני עושה את הפעילות הגופנית שעליה אתה ממליץ בספר שלך ויש לי בעיה. אין לי את הרצועה שאיתה צריך לבצע את הריקוד אלא אני משתמשת בחגורה רגילה. השאלה היא כזאת: האם אני אמורה להרגיש את השרירים של הידיים כואבים? או להרגיש איזשהו כאב באזור הידיים כדי לדעת שזה עובד? כי הרי אם מרגישים כאב סימן ששרירים פועלים לא כך הם הדברים? תודה ושבוע טוב שיהיה!

סיון שלום . "אין לי את הרצועה שאיתה צריך לבצע את הריקוד אלא אני משתמשת בחגורה רגילה." ת. חבל שאין לך - אשמח לספק לך.. "השאלה היא כזאת: האם אני אמורה להרגיש את השרירים של הידיים כואבים?" ת. המיטוס :"No pain no gain," לא מתייחס ל-Vit-a-Dancing לפעילות הגופנית שאנו ממליצים (ככתוב בספרי). הסיסמא שלנו היא :"Gain without pain". "או להרגיש איזשהו כאב באזור הידיים כדי לדעת שזה עובד?" ת. להרגיש - כן. שינוי בעובי/עצמה של השרירים , בייחוד ה"ארבעה ראשים" (שרירי הירכיים), וגם שרירי "הדו-ראשי/והתלת-ראשי - זרוע האמה" - אבל לא כאב! "כי הרי אם מרגישים כאב סימן ששרירים פועלים לא כך הם הדברים?" ת.כאב בדרך כלל נגרם על ידי קריעה של סיבי שריר (micro-trauma ). בפעילות הגופנית שלנו עם רצועה העשוייה latex עדינה - תהייה רגישות אבל לא כאב. בהצלחה תודה ושבוע טוב שיהיה!

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי