מה ההמלצה לגבי שמנים :שמן זית טחינה וכו'

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

29/06/2016 | 10:23 | מאת: לאה

פרופ' קידר שלום אני בת 65 התחלתי לאכול לפי ספרך תזונה בריאה סובבתי את הגלגל לכיוון ירקות וחלבונים ואכן יש תוצאות תודה רבה שאלותי ? 1.האם מנה מחושבת לפי המשקל הגוף בפועל או משקל היעד 2מה המלצתך לגבי שומנים כמו טחינה מיונז שמן זית שמן קוקוס וכו' כמה מומלץ לצרוך והאם הם נספרים במסגרת החלבונים ? לאה

לאה היקרה, שאלותיך -חכמות! 1. לאכול לפי המשקל הרצוי. 2.ברוב מוצרי מזון - מלבד ירקות טריים- יש שומן. אין צורך להוסיף שומנים- אם אוכלים תזונה בריאה :כפית מפית. אסור בשום פנים ואופן- שומן רווי - חמאה/מרגרינה וכיו"ב. לבריאות פרופ' קידר

01/07/2016 | 13:07 | מאת: צבי

ואף מועיל. יש הבדל גדול בהרכב השומן של חמאה ושל מרגרינה. זה לא אותו סוג שומן!

05/07/2016 | 21:31 | מאת: לאה

פרופ' קידר תודה לתשובתך שאלות נוספת על ספרך תזונה בריאה בטבלה בעמ' 33 יש סעיף תוספות - מרכיבים בריאותיים שאתה מציין שצריך שלשה סוגים ליום, אני שותה תה ירוק - כתוספת אבל לגבי שניים מתוך סובין ,חיטה ,שעורה או שיבולת שועל - מה המשקל המומלץ ליום והאם זה על חשבון מזון אחר או בנוסף כנ"ל לגבי החטיפים . לגבי קפה שחור כמה כוסות ליום אתה ממליץ וכמה תה ירוק ? אגב באיזה מלונות אתה מרצה בים המלח ? לאה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי