כאבים בברכיים

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

17/04/2015 | 15:01 | מאת: גבריאלה

לאחרונה הופיעו לי כאבי ברכיים מתמשכים המליצו לי לקחת קספו לכאב ולהתעמל יותר מלבד שתי ההמלצות האם יש עוד משהו שאוכל לעשות על מנת לשפר את מצב הברכיים (בכל פעם שאני מתרוממת או מתיישבת יש "קנקים" ואני ממש חוששת שאני פוגעת בהן) תודה

10/05/2015 | 16:44 | מאת: חגית ליבמן

גבריאלה שלום, לפי התיאור שלך ככל הנראה כאבי הברכיים נובעים מהפיקות. הפיקה היא עצם "צפה" המוכלת ונשלטת ע"י שריר הארבע ראשי הנמצא בקידמת הירך. חולשה או פעילות לא תקינה של שריר זה או חולשה של שרירי האגן פוגעים בתנועתיות הפיקה ויכולים לגרום ל"קליקים" וכאב. ניתן לטפל בבעיה ע"י חיזוק נכון של שרירי הברך והאגן. שיטות טיפול אפשריות הן: פיזיותרפיה, התעמלות במים, מכון כושר בליווי של מאמן, מדרסים ואפוסתרפיה. חגית ליבמן, פיזיותרפיסט חברת אפוסתרפיה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי