פרופ' קידר נכבדי, קראתי את שלושת הספרונים שלך

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

25/10/2008 | 16:09 | מאת: קורא מתעניין

ומצאתי אותם מסקרנים, אבל גם מאכזבים למדי, למי שמחפש גם להבין ולא רק מנואל פשטני. ההמלצות שלך שונות למדי ממה שמקובל הן בתזונה הקונוונציונלית והן בשיטות חלופיות, כמו בהגיינה הטבעית. אתה מאד פסקני, אבל אינך מנמק את קביעותיך בצורה מתקבלת על הדעת. מדוע כל כך הרבה חלבונים? ומדוע כל כך מעט פירות וירקות? ולאכול 120 סוגי מזון שונים כל יום זה נשמע לא פרקטי ודי הזוי. גם עשרות התמונות שלך המופיעות בספרונים לא יכולים להוות תחליף לתוכן ממשי, שלצערי לא מצאתי בספרונים. ושאלתי: 1. מה ההכשרה שלך בתחום התזונה? מחיפוש קצר באינטרנט הבנתי שההכשרה האקדמית שלך היא בכלל בגיאוגרפיה. 2. האם בספרים המפורטים יותר שלך שהופיעו באנגלית ניתן למצוא מענה לשאלותי, והאם ספרים אלו קיימים גם בעברית? בתודה המתעניין

תודה על הביקורת. רצוי שתקרא בין השאר את הביקורת על ספרי של המחבר New York Times, best selling author Ellen Tanner Marsh. וגם כנס ל www.Amazon.com/books Ervin Kedar ותקבל מענה על שאלותיך , לצערי , הם באנגלית. "ההמלצות שלך שונות למדי ממה שמקובל הן בתזונה הקונוונציונלית והן בשיטות חלופיות, כמו בהגיינה הטבעית "- צדקת מאד אני לא חותמת גומי, ואני נעזר במחקרי , ובמחקרי עמיתי הפרופסורים , בייחוד בתחום המיטוכונדיה, ושאר יסודות הקשורים ל- Human Ecology בכל הכבוד לך ובברכה

25/10/2008 | 23:56 | מאת: קורא מתעניין

תודה על התגובה. האם ניתן לרכוש את הספרים אצלך? לוקחים כמה שבועות עד שספר מגיע מאמזון.

26/10/2008 | 00:22 | מאת: אורלי

לפרופ' קידר תודה על הרצאותיך המענינות והמועילות. יישר כוח על פעילותך הברוכה ותרומתך לטובת הציבור. ובכל זאת, מהי הכשרתך בתזונה וברפואה? מלבד בגיאוגרפיה?

אורלי שלום מותר לי להניח שהיית בהרצאה שלי, ולכן, גם ברור לך שהתחלתי ללמד באוניברסיטה העברית בירושלים לפני יובל שנים (1953 ) מדעי האדם (אנתרופו.) במשך השנים (50 השנים) המדע התפתח ל-"איקולוגיה של האדם" (הכולל בין השאר "בריאות האדם " על כל מרכיביו תזונה/פעילות גופנית /סגנון חיים וכיו"ב). במשך השנים השתלבו במחקרים בנושא כלים חשובים כמו מיקרוסקופים ובייחוד מיקרוסקופים אלקטרונים (TEM ) שהפכו להיות כלי עבודה במחקרים , שהתמקדו ב- תא. והתא החי - הפך להיות אובייקט המחקר שלי ושלתלמידי באוניברסיטאות השונות שלמדתי ושבהם חקרנו תופעות הקשורות במיוחד בחלקיק של התא : המיטוכונדריה (ראה ערך באינטרנט). ובין כך ובין כך הוסמכתי על ידי וינגייט כמוסמך ל: פעילות גופנית בחדרי כושר, תזונה, בריאות המבוגרים, והקשישים, נכים, וגם רפואה סינית וטיפולים ייחודיים , ונתבקשתי להקים את המכון לבריאות וכושר הראשון בים המלח (1992), ובמשך השנים , מאז ועד היום אני עוסק בשליחות הזאת - לעזור לבני אדם להיות בריאים , ומבקר בקפדנות כל מיני מעשה שרלטנות (הקונוונציונליות - לכאורה). חשבתי שהיית בהרצאה כי אז בטח שמעת בענין זה הרבה ממני. בברכה רבה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי