ממה להתחיל את ארוחת הבוקר?

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

תשובתי: מפלח אחד או שנים של אשכולית/תפוז/מילון (לא לימון), או לחלופין ליגמה אחת או שתים של קפה שחור עם ביס אחד או שנים של תמר/תאנה/צימוקים אחדים (ללא חלב/או ממתיק סוכרזית)- לדוגמה. בתיאבון

01/09/2008 | 15:05 | מאת: רחל

למה רק פלח אחד או שניים של אשכולית או תפוז ולא את כל הפרי? למה רק לגימה או שתיים של קפה ולא את כל הכוס? מדוע הקמצנות הזו?

רחל תשובתי מוטו לתזונה בריאה (VN)* איכלו מכל סוגי המזון כאוות נפשכם אבל לא הכל כאוות נפשכם (רק תת-מנה או שתים = נגיסה אחת או שתים) המוטו הוא : איכלו מעט מהרבה סוגי מזון ולא הרבה ממעט סוגי מזון זכרו: אם תאכלו הרבה מסוג אחד של מזון, תאכלו פחות מסוג אחר – וכך יחסרו לכם רכיבי תזונה ורכיבי תזונה צמחיים – עמצ"חים (PNs) ההכרחיים לבריאותכם. כמה זה "מעט"? מומלץ לצרוך לא יותר מ- "אחת או שתי תת-מנות" כלומר, 10-20 גרם (אחד או שני מזלגות גדושים /כפות גדושות / נגיסות). לדוגמא: אם משקלך 60 ק"ג, הנך זקוק ל-20 גרם לכל קילוגרם של משקל הגוף = 60 x 20 = 1200 = 1.2 ק"ג. אם תאכל רק 10 גרם מכל סוג מזון, תוכל לצרוך 120 סוגי מזון שונים במהלך היום. כך תפיק תועלת משפע של רכיבי תזונה צמחיים – עמצ"חים, לא תחוש רעב ותש?מ?ר את בריאותך הטובה. זה קטע מספרי :"סגנון חיים בריא, תזונה בריאה, כותרות 2007, עמוד 24 בברכה

06/09/2008 | 03:04 | מאת: ריאלי

ברור שזה לא ריאלי. גם 60 סוגי מזון ביום זה לא ריאלי. האם אפשר להסתפק ב 20-30 סוגי מזון ביום?

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי