אכילת פירות

דיון מתוך פורום  רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי

14/08/2008 | 10:45 | מאת: א

שלום, האם רצוי לאכול כמה סוגי פירות באותה ארוחה? שמעתי שיש פירות שלא "מסתדרים טוב" ביחד, כגון בננה ותפוז. ושאת המלון רצוי לאכול בנפרד משאר המזונות. האם זה נכון? תודה רבה

תשובתי: אין להפריד בין מזונות. תזונה בריאה מחייבת:" אכילת קצת מהרבה רכיבי מזון ולא הרבה מקצת רכבי מזון", כי רכיבי המזון חייבים לפעול synergistically - הם עוזרים זה לזה (כמו קבוצת כדור רגל) - האנזימים מוסרים זה לזה את המולקולות - וכך נקבל את היעילות המירבית מהמזון. בברכה

מנהל פורום רפואה מונעת - סגנון חיים רפואי