פעוט בן שנה ו-11 - הפרעות אכילה.

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

28/02/2011 | 13:41 | מאת: אושרת

שלום רב, ראשית אתנצל מראש על אורכה של ההודעה. בני בן שנה ו-11 חודשים, ילד רגוע, נעים, חייכן. ינק עד גיל 10 חודשים והפסיק לבד את היניקה. בני התגלה כאלרגי לחלב ולביצים. את שלב הטעימות עשיתי בדיוק כמו שהנחו אותי, בגיל 4 חודשים כפית ביום, ובגיל 6 חודשים כבר לנסות להאכיל וכו'. מהתחלה היו קשיים במתן אוכל שהוא אינו חלב אם. בני לא אהב אוכל טחון, וגם לא פירות טחונים. אני לא דוחפת ולא מכריחה אותו לאכול, אם הוא לא רוצה אני פשוט מורידה אותו מן הכיסא. בני גדל עד גיל שנה ו-10 חודשים בבית, עימי ועם הסבתות שלו. בזמן שאני עבדתי מהבית, הסבתות טיפלו בו. התייעצנו עם דיאטנית - תזונאית, בקופת חולים. התייעצנו עם רופאת התפתחות. התייעצנו עם מרפאת בעיסוק. התייעצנו ועדיין בטיפול של קלינאית תקשורת. הלכנו לרופא סיני. לאף אחד אין תשובות. חשבנו שאולי בגלל שהוא גדל בבית ואינו חשוף לחברה, אז אין לו את הגירוי הזה לאוכל. לפני חודש, הכנסנו אותו לפעוטון, בקיבוץ, מקום קטן, חמים, נעים, עם 10 פעוטות, וגם היום, לאחר חודש בפעוטון, הוא אינו אוכל. הקליטה בפעוטון היתה טובה, הוא אוהב ללכת לשם, ובימים שאנחנו לפעמים לא הולכים (בדיקות) הוא מבקש ללכת. סדר היום: הוא קם בבוקר, לא אוכל כלום בבית, לפעמים אוכל חצי פריכית אורז. בארוחת הבוקר בפעוטון, אוכל טחינה, לא מוכן למרוח שום דבר על לחם ולאכול, רק טחינה לבד, עם כפית. בארוחת עשר, לא מוכן לאכול פירות. בארוחת צהריים, אוכל רק את התוספת: אורז, ספגטי וכו', לא מוכן לאכול בשר, עוף. וגם - אוכל מעט. אני מוציאה אותו מהפעוטון ב-12:30, מגיעים הביתה, ואז אני נותנת לו בקבוק של נוטרמיגן, שהוא אוכל בשקיקה. כאשר מתעורר, אנחנו יושבים לשולחן, אני מגישה לו את מה שבישלתי לאותו היום, לפעמים אוכל מעט, לפעמים לא אוכל כלל. תלוי כמה אכל, במידה ולא אכל כלום, אני שוב נותנת לו בקבוק נוטרמיגן. במהלך הערב, אני מניחה על שולחן קטן: אורז, ירקות, כל מה שהיה בארוחת הצהריים. בערב, לפני המקלחת, אני שוב מכינה לו בקבוק נוטרמיגן, מקלחת והולכים לישון. אני מאוד אשמח אם תעזרי לי, אני ממש אובדת עצות, אני מרגישה שאני מאבדת את הבן שלי, הוא מאוד מאוד רזה, הוא באחוזון 3, ולאף אחד אין תשובות!!! עד היום הייתי אופטימית, אבל היום, היום אני כבר ממש מיואשת ומרגישה אבודה. בבקשה, בבקשה, בבקשה, תעזרי לנו! תודה, אושרת.

שלום רב! אני מאמינה שניתן לעזור לך ולבנך בטפול והדרכה וליווי לאורך הזמן. אין אפשרות לתת לך כאן עצה או טיפ שיפתרו את הבעיה. יש כמה מרפאות שעוסקות בהפרעות אכילה בתנוקות וילדים קטנים, נסי בהתאם למקום מגורייך. ניתן גם לסייע בטפול הומיאופתי אבל שוב, צריך זמן וסבלנות!

מנהל פורום הומאופתיה לילדים