בן 10 חודשים לא עולה במשקל

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

10/08/2010 | 19:44 | מאת: נועה

שלום בני בן 10 חודשים ילד שמח וחיוני בעל מרץ רב אך רזה ולרוב אינו רעב. מבחינתו יכול לאכול כל 6 שעות ואף יותר. ישן 12 שעות בלילה ללא מזון ולא מתעורר רעב. האם יש תוסף מזון כלשהו הומאופתי שניתן להעשיר את ארוחותיו? כרגע ניסיתי את כל הדברים הרגילים- שקדיה, שמן זית, טחינה גולמית, דייסות, אפילו חמאה. הוא כבר חודשיים יורד במשקל כרגע חזר למשקלו. הוא נמצא באחזון 3 במשקל -95 בגובה. יש המלצות של הרפואה ההומאופתית? תודה

שלום נועה לא ציינת איך בנך מתפתח, אבל ניתן להבין שהוא שמח וחיוני, כדבריך, ושגם התפתחותו המוטורית והמנטלית תואמת את גילו.מניחה שעשיתם בדיקת התפתחות בטפת חלב או אצל ר. הילדים שלך ושהכל בסדר. אם כך, למה את כ"כ מתעקשת בענין האוכל?!לכל ילד יש קצב אכילה וכמות אוכל שמתאימה לו. אם הוא ישן טוב בלילה ולא מתעורר לא נותר לך אלא לשמוח! הורים וסבים רבים עלולים לגרום לילדיהם הפרעות אכילה בשל התעקשות על תדירות ארוחות, כמויות מסוימות וכו'.נסי לחשוף אותו לסוגי מזון שונים בטעם ובמרקם ולאפשר לו לבחור מה שטעים לו. ילד באחוזון 3 במשקל, בריא ועליז לא צריך להתעסק עם תוספי מזון והאמא המדאגת יכולה להנות ממנו ולא להלחץ בעניני אוכל יתר על המידה! בהצלחה!

11/08/2010 | 21:46 | מאת: נועה

אני לא מודאגת סתם, רופא הילדים הביע דאגה כי הילד "שובר אחוזונים" וכי ממשיך לרדת אחוזונים ובמשקל אני כן מקבלת את היותו ילד רזה, כי אני גם הייתי כזו.. איזה בדיקות יכולות לבדוק האם יש משהו פיזיולוגי שגורם לו לרדת במשקל? רגישות לצליאק? בדיקת צואה טפילית? משהו נוסף? מבחינה התפתחותית, מפותח מאוד אך מאחר בזחילת שש וישיבה

מנהל פורום הומאופתיה לילדים