מה ההבדל בין הומאופתיה קלאסית למודרנית?

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

01/12/2009 | 10:38 | מאת: רונית

וגם, שמתי לב שחלק מהמטפלים בעלי תואר ד"ר? האם תואר זה הוא ברפואה קונבנציונלית? ומה ההשפעה על הטיפול שאדם זה נותן? בבואי לבחור מטפל עבור ביתי, לפי מה אני מבצעת בחירה זו? במסגרת קופ"ח אני יכולה לקבל במחיר מוזל ביקור אצל הומאופת מודרני, אך מה ההבדלים בטיפול? תודה

שלום רונית שאלת כמה שאלות חשובות ואנסה לענות על כולן: 1-המטפלים בעלי תואר ד"ר הם לרוב רופאים, אם כי ישנם גם רוקחים ורופאי שיניים שהם ד"ר. 2-ההשפעה לגבי הטפול היא במגוון דברים:רופא יודע ומבין את גוף האדם, התנהגות המחלות, הבדל בין מחלות קשות ופחות קשות, ועוד.אין זה אומר שבהכרח רופא הומיאופת טוב יותר מהומיאופת שאינו רופא,אבל אני מניחה שלחלק מהמטופלים התואר ד"ר מקנה בטחון, וכך גם טוענים באזני המטופלים שלי. 3-הומיאופת מודרני מטפל לפי סימפטומים ונותן כמה תרופות בו זמנית, בעוד שהומיאופת קלאסי מטפל בתרופה אחת שמקיפה את מכלול הבעיות והאופי של המטופל. 4-לגבי בחירת המטפל- נראה לי שהכי טוב לשאול בעצת אנשים שהתנסו בטפול או במרפאות הקופה לשאול על מי הם ממליצים. בברכה ובהצלחה!

07/12/2009 | 20:58 | מאת: תמר

רונית שלום כיוון שאני מוצאת שהנושא ששאלת מאוד חשוב חשוב לי לחזק את התשובה של ד"ר עירא קוקיה ולהוסיף עוד קריטריונים לבחירת המטפל. לבדוק חברות באגודה להומאופתיה קלאסית - מובן שזה לא קריטריון יחיס אבל זה מבטיח שהמטפל עבר בחינות של האגודה ואושר על ידה. ניתן לבדוק באתר האגודה. דבר נוסף זה את השכלתו של המטפל בתחום ההומאפתיה - כמה שנים למד ? האם בית הספר בו למד אושר ע"י האגודה. ודבר אחרון - אם את בוחרת בטיפול הומאופתי - לדעתי, תבחרי בהומאופתיה קלאסית - אחד העקרונות החשובים הוא התאמת התרופה למטופל ולא לבעיה. בהצלחה והרבה בריאות תמר (הומאופתית קלאסית)

מנהל פורום הומאופתיה לילדים