בן 1.7 לא מוכן לאכול אוכל מוצק-רק סימילאק

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

13/08/2009 | 10:53 | מאת: hila

שלום ד"ר עירא הבן שלי בן 1.7 לא מוכן לאכול אוכל מוצק כגון,מרקים ,פירות וירקות הגננות בגן אומרות שהוא אוכל מצוין ,לא עושה בעיות אך כרגע הגן לא עובד (סגור ל3 שבועות של חופשת קייץ)ואני ממש ב"מלחמת עולמות" איתו בבית. כל מה שאני לא מכינה הוא לא מוכן אפילו לתאום !אם נציע לו סימילאק הוא יוכל ללא בעיה,מה שהוא לא אוכל במהלך היום הוא משלים בלילה למשל, בלילה אחרון הוא קם רעב 3 פעמים וביקש לאכול בבקבוק! אנחנו במהלך היום לא נותנים לו בקבוק באמירה שאם הוא רעב בבקשה, יש מרק ,פירות ומציעים לו ארוחות מסודרות אך הוא לא מוכן להכניס כפית לפה! אני לא יודעת מה לעשות !!! אולי יש איזשהם ויטמינים לעידוד תיאבון או משהו אחר כי נראה לי שעד חזרה לגן ב1 לספטמבר הוא גם ירזה וגם יצטרך להתרגל מהתחלה לאכול כמו שלימדו אותו בגן! תעזרו לי בבקשה אני מאוד מיואשת :(

שלום הילה את מתארת מצב של ילד עם העדפות לאוכל במצבים ובמקומות שונים-בגן אוכל הכל, בבית רק בקבוק. קשה להתמודד במצבים כאלו שכן כולנו אמהות טובות ורוצות שילדינו יאכלו ויהיו בריאים. בכל אופן, יש כאן אמירה-את תעשי מה שאני רוצה ולא מה שאת רוצה. היות שאת מבינה שילד בגילו לא יכול להיות מוזן מסימילק בלבד, עליך לבדק עם עצמך כמה את יכולה להתעקש אתו על הענין הזה, כולל בלילה. לא פעם "מלחמות" על אוכל הן בטוי לקונפליקטים עמוקים יותר וכדאי מאד מאד להעזר בעזרה מקצועית-יש פסיכולוגים שעוזרים במצבים כאלו, ובמקרים חמורים גם מרפאות להפרעות אכילה בקופות החולים ובבתי חולים. אין צורך לתת ויטמינים לעדוד תאבון. בהצלחה!

מנהל פורום הומאופתיה לילדים