רגישות לחלב??

דיון מתוך פורום  הומאופתיה לילדים

01/08/2009 | 10:13 | מאת: גלית

בני בן שנה וחודש, שותה סמילאק ואוכל מוצקים. בגיל חמישה חודשים הוא נכנס לגן ומאז היה חולה כמעט תמידית- דלקות אוזנים ועינים חוזרות, קוצר נשימה, שפעות עם חום גבוה ווירוסים של שלשולים והקאות. בגיל תשעה חודשים לקחתי אותו להומאופת שנתן לו שקוי כלשהו והמליץ להחליף את הסימילאק לצמחי לתקופה, וכך עשינו. אח"כ הייתה הטבה משמעותית, נפגשנו עם ההומאופט עוד פעם אחת בעקבות מחלה והוא נתן לו שוב את אותו שקוי ולאחריו הייתה תקופה ארוכה ללא כל מחלה. לפני חודש חזרנו לתת לו סימילאק רגיל ומאז היה חולה שבוע שלם במחלה ויראלית עם חום גבוה מאוד ושלשולים לסרוגין. מספר ימים לאחר שהחלים החל לשלשל וממשיך מזה שמונה ימים, ללא הטבה. כששאלתי את רופאת המשפחה אם זה יכול להיות קשור לסוג הסימילאק היא אמרה נחרצות שסימילאק צמחי אינו מומלץ על ידי רופאים ושאין שום קשר. מה דעתך? האם יש בדיקה לרגישות לחלב.

שלום גלית לרופאים הקונבנציונלים יש נטיה לבטל דברים שלא הוכחו בעבודות מעבדתיות ובפרסומים בעתונות רפואית, למרות זאת נראה לי שהספור של בנך וסמיכות המחלות לסימילק מדבר בעד עצמו ישנה בדיקה לרגישות לחלב, אבל זהו מושג רחב- יש אלרגיה לחלב וזה מצב קשה של שלשולים, ירידה במשקל וכו, וזה לא המצב של בנך, ויש "רגישות" שזה מושג פחות מדויק רפואית אבל יכול להתאים למצבים שונים בגיל הרך, וחולף בגיל יותר מאוחר. לדעתי את בהחלט יכולה לתת לו סימילק צמחי, במיוחד שזו אינה הארוחה היחידה שלו והוא אוכל כלכלה מגוונת. בהצלחה!

02/08/2009 | 09:34 | מאת: גלית

קודם כל תודה על התשובה, ויש לי שתי שאלות נוספות- האם בבדיקת האלרגיות ניתן לזהות רגישות- כפי שהסברת את המושג? ו- אתמול כבר החלפתי לו את האוכל לסימילאק צמחי. תוך כמה זמן לפי דעתך אמור להיות שיפור בכמות השלשולים?

מנהל פורום הומאופתיה לילדים