אחרי הסרת חלק מן המעי הגס-שאלות

דיון מתוך פורום  ניתוחי סרטן המעי הגס

17/08/2012 | 08:20 | מאת: מוצרט

לד"ר שלום רב, אמא שלי, בת 85, עברה ניתוח של: Laparoscopic Right Hemicolectomy R1 להסרת כל הצקום שבו היה גידול סרטני.הניתוח עבר בהצלחה והיא מתאוששת בבית. הניתוח נערך לפני שבועיים ובעוד שבוע המנתח צפוי להוציא לה את התפרים ממתכת. שאלותיי: 1-לפני הניתוח עשו לה בדיקות דם. ההמוגלובין שלה היה 9 ווכן עשו לה בדיקת מרקרים ואלה התוצאות-כאמור- שלפני הניתוח: CA 125-12.2 U/ml CA 15.3=14 u/ ML CA 19-9= 15 U/Ml CEA=46.1 ng Ml שאלותיי: 1--על מה מצביעים התוצאות האלה שלפני הניתוח? 2--בבדיקת CT בטן עליונה ותחתונה שלפני הניתוח נמצא רק פגם מילוי בצקום ואילו שאר האיברים שנסרקו -ללא ממצא פתולוגי. כל גם לפי קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה שלפני הניתוח . בצילום חזה -הכל תקין. בשיחה עם המנתחים נאמר לי שבבדיקת המעי הגס בזמן הניתוח לא נמצאו סימנים מחשידים אחרים כלשהם וכי הגידול היה קטן, אך אין משמעות לגודל כמו לעומק הגידול. מה יכול לאשר או לשלול סופית קיומו או אי קיומו של גידול או התפשטות המחלה באיבר אחר? המנתחים שלחו את הגידול לביופסיה והתוצאות יישלחו בעוד כ-10 ימים. 3- על הידוע לך-האם חולה בגיל כזה תוכל לעמוד בטיפולים כימוטרפיים או הקרנות במידת הצורך? אני מודע לכל שמה שיקבע סופית אלה תוצאות הסיופסיה וכן פרוטוקול הטיפול.האם הטיפול עשוי לכלול מתן כדורים או תרופות תוך-ורידיות? 4- האם המוגלובין 11 אחרי הניתוח סביר? רופא המשפחה טען שהמטרה היא להגיע לערך של 12 לפחות אך זה הוא יוכל לעשות אם אמא תתחיל לאכול רגיל ותיקח כדורי ברזל. כרגע היא אוכלת אוכל לפי מרשם ורשות דיאטנית של בית החולים. 5- האם ערכי המרקר CEA יורדים בדרך כלל אחרי ניתוח כזה? אמא צפויה לעשות בדיקות דם נוספות כולל מרקרים בשבוע הבא. בדתוה מראש והאיחולי כל טוב.

לקריאה נוספת והעמקה

לחלק הגדול של השאלות התשובה טמונה בדו"ח הפתולוגי שלאחר הניתוח. קיום רמה גבוהה שלCEA טרם הניתוח עלולה לרמוז על מחלה מיקרוסקופית מעבר לאזור הניתוח עצמו ולכן נראה כי תהה הצדקה לטיפול מונע לפחות עם כדורים, דבר אשר ודאי יקטין תופעות לואי אפשריות.

מנהל פורום ניתוחי סרטן המעי הגס