איך מתמודדים עם המצב

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

06/12/2008 | 23:04 | מאת: שאלה טובה

בראש השנה העברי השנה, לאחר בדיקות של שCT MRI התגלה אצל אמי חשד לסרטן בחוליה בעמוד השידרה.אבי קיבל את זה מאוד מאוד קשה,ולפני שבועיים אחרי שאבי אושפז בגלל כאבים ,חשבנו שזה אולקוס מהמצב,התגלה בדיקת CT כי לאבי יש סרטן לבלב וכנראה שיש גם גרורה בכבד. מאז אבי סובל מחום גבוה,לוקח לפעמים שעות עד שהחום יורד,הוא מותש כבר מרוב חום.לאבי בוצע ביופסיה ,טרם קבלנו תשובה. יש לי מספר שאלות,האם משהו מכיר את התופעה של החום?האם משהו יודע איך אני אמורה להתמודד עם המצב הזה?

13/12/2008 | 12:43 | מאת: מיכל וייס

שלום לך,שאלה טובה אני מאד מקווה שאביך מטופל במרכז רפואי שיידע להתייחס לחום שלו,אבל אני מבינה מפנייתך שאת בעיקר מרגישה עומס רגשי כבד בטפול בשני הורייך,בו זמנית. בתוך משימות חיינו השוטפות,מגיע כל אחד מאתנו לשלב בו הוריו זקוקים לעזרתו. עלייך זה מוטל בכפול,אז המסר הכי חשוב שאני יכולה למסור לך,הוא שתעשי כל יום,רק את מה שאת יכולה,ותרפי ממה שלא ביכולתך. כך אנחנו עושים גם כשאנחנו מגדלים את ילדינו,ובכך,למרות שהמשימות רבות,אנחנו לא מוסיפיפ לעצמנו את יסורי המצפון,על כל מה שלא נית ן לעשות,או לא בידינו. התקשרי אלי ונמשיך לדבר,או כתבי לי מכאן ונתייחס לקשיים מפורטים יותר. מיכל 0528072221

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם