הילד "אוהב" להיות חולה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

21/02/2012 | 14:30 | מאת: אבא של ילד עם סרטן

הבן שלנו אובחן עם גידול ממאיר במוח לפני שמונה חודשים. הוא נותח, ניתוח מוצלח. עבר שיקום, והקרנות. ועכשיו עובר כימותרפיה אחת לחודש. הפרוגנוזה טובה, ומצבו הבריאותי סביר, הוא לעיתים חלש, נוטה להידבק בוירוסים יותר מהרגיל, ומתעייף מהר מבד"כ. אבל הוא לא חולה שצריך לשכב. הוא לא הולך לביה"ס ולא הולך לחוגים, הוא נשאר בבית עם אמא שלו, שעזבה את העבודה ונשארת איתו בבית. בכל פעם שאנחנו מנסים לשכנע אותו ללכת לביה"ס הוא הולך פעם או פעמיים לשעתיים-שלוש, אבל אז אומר שהוא מרגיש לא טוב, וזה מתמוסס. אני מודאג מכך שנראה לי שהוא מאוד אוהב את תשומת הלב שהוא מקבל בעקבות המחלה, שאמא שלו כל הזמן איתו, שהוא לא צריך לעשות שום דבר שהוא לא רוצה (משחקי מחשב וטלוויזיה זו הפעילות המועדפת), ושחוסר ההשתלבות שלו בעולם הבריא מזיק לו לתהליך ההחלמה. יש המלצות? מחשבות?

שלום לאבא של ילד עם סרטן ילדים בדרכ חוזרים מהר לפעילויות שלהם, ופה אתה מתאר מצב הפוך, אתה חושב שהוא רוצה להיות עם אמא שלו ולקבל תשומת הלב שלה וזה לא רע בכלל אך זו יכולה להיות סיבה אחת. מאוד כדאי לבדוק השערות נוספות, כמו מה יש בביס שלא מאפשר לו ללכת, מה קורה עם הילדים והיחס אליו, איך המורה מתייחסת אליו, כמה הוא מרגיש רצוי או דחוי, האם נשר לו השער והוא מתבייש , מה הוא יודע על המחלה שלו, כמה הוא שותף לכל מה שקורה איתו וסביבו , כמה בבית הוא לא נדרש לעמוד בגבולות לעומת ביהס' ועוד ועוד. האם עירבתם את יועצת ביהס, פסיכולוגית ביהס. מה שחשוב הוא לא להתייחס לזה כיעבור אלא לטפל ולבדוק ולשתף את הילד בהתאם לגילו. בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם