איך

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

12/01/2012 | 23:39 | מאת: רננה

מספרים לאדם סופני שימיו ספורים ??? רב המליץ לא לספר כי זה יזרז לו את המוות. עובדת סוציאלית דווקא כן המליצה. מה עושים ?

שלום רננה בשאלה שלך יש שני חלקים חלק אחד זה המה, איזה תכנים נמצאים בשיח עם אדם שימיו ספורים, ד.א בעיני האדם הוא לא סופני, אלא המצב הוא סופני והחלק השני הוא איך עושים זאת. לדעתי את צריכה לבחור את הגישה עם מה ללכת עם הרב, או עם העובדת הסוציאלית. אני כמובן בצד של העובדת הסוציאלית אני חושבת שלא צריך להגיד לאדם שימיו ספורים, צריך לשאול את החולה , אם הוא יודע מה מצבו, אם הוא רוצה לדבר איתך על זה, מה הוא מרגיש וכו' אני עוד לא נפגשתי עם אדם שימיו ספורים והוא לא מודע למצבו, אנשים יודעים שהם הולכים למות, אך הם מבינים מהסביבה שאינה רוצה לדבר על זה, אז גם הם לא מדברים. אם יש לך אומץ ואת בוחרת לדבר, פשוט תתחילי לשאול שאלות ותראי מה יקרה.. בברכה נטע מוזר

16/01/2012 | 15:55 | מאת: רננה

צריך אומץ גדול להגיד לאדם קרוב שלא נותר לו עוד הרבה לחיות. ובעצם מי באמת יודע כמה זמן עוד נותר ???? לפעמים הרופאים משערים, אך התחזיות שלהם לא מתממשות. האדם חי מעבר לציפיות/ תחזיות. אני מדברת על אדם קרוב מאוד שיש לו מחלה קשה מאוד והוא גם מבוגר. לצערנו, הוא מקבל טיפול תומך בלבד. כי אין הרבה מה לעשות. והוא... בכלל לא חושב שהוא חולה למרות כל ההסברים שלנו. אז איך ניתן לגשת אליו ???? איזה שאלות ניתן לשאול ?

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם