סבא לא רוצה לקבל טיפול ואני חסר אונים

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

22/12/2011 | 14:09 | מאת: רון

שלום, לפני כמה ימים קיבלתי בשורה שאבחנו באמצעות CT לסבא שלי סרטן ריאות. סבא שלי עבר ניתוח ברגלו לפני כמה שנים שהשתבש ופגע באורח ואיכות חייו באופן ניכר והוא איבד אמונה ברופאים. הוא אדם מבוגר בן 79 ולאחר האבחנה הוא נשלח בדחיפות לאונקולוג מומחה להמשך בירור וככל הנראה טיפול מתאים. לא קיבלנו מידע אחר חוץ מהאבחנה מכיוון שאת השאר היינו אמורים לקבל מהאונקולוג. סבי לא מוכן ללכת לרופא והוא מתעצבן מאוד אם רק אומרים לו שהוא צריך ללכת.. אני מודאג מאוד כי אני יודע שלא מדובר על מחלת צינון קלה שתעבור אחרי שבוע. אני פונה לכאן כי אני באמת כבר לא יודע מה לעשות, אני לא מפסיק לחשוב על זה, אני שבור וכך גם המשפחה ויש סוג של צורך להמשיך את החיים אבל איך אפשר להמשיך כשהנושא הזה עומד על הפרק. איך אפשר פשוט להתעלם מהמצב הזה ולא לעשות כלום. סבי אומר שהוא לא רוצה לקבל טיפול ושאם הגיע זמנו אז הגיע והוא לא רוצה בתי חולים וכולי. אם כמה שאני חושב שזה לא הוגן מצידו לעשות לי את זה, המחשבה של מה אם זה מה שהוא באמת רוצה לא מפסיקה לעבור בראשי.. מה אם הוא באמת לא רוצה טיפול וזכותו של כל אדם שיכבדו את הבקשה הזאת.. המצב הוא נורא בעייתי כפי שאתן רואות ואני פשוט אשמח לעזרה מכל סוג שהיא. תודה ואני ממש אשמח לתגובה מהירה.

שלום רון לפני הכל מרגש מאוד איך אתה דואג לסבא שלך, אתה ראוי באמת להערכה. סבא שלך עבר כברת דרך בחיים ויש לי תחושה שהוא החליט בראש ודעה צלולה. מה הסיבה שאתם לא יכולים לסמוך עליו ולכבד את בקשתו. אני מאמינה שאם תפסיקו ללחוץ עליו, יתכן שתהיה לו שהות לחשוב שוב, כרגע כל העיסוק שלו היא לדחות את טענותיכם ובקשותיכם ולחצכם עליו. במידה והוא בר דעת נדמה לי שמגיע לו להחליט. אתה היית רוצה שמישהו יחליט בשבילך. מה שנראה לי הכי חשוב זה לשאול אותו מה הוא היה רוצה שתעשו בשבילו, או איזו עזרה הוא מצפה מכם, או בכלל מה הוא מצפה מכם שתעשו, נראה לי שבמידה ויוכל להיות איתו דו שיח הוא , עשוי להיות לכם זמן איכות נפלא איתו. במידה והוא יחליט שהוא רוצה לסיים את חייו בצורה הזו, כדאי לחשוב גם על פרידה. פרידה לא חייבת להתחיל ממש לפני המוות, אלא ככל שמתחילים פרידה מוקדם יותר כך הכל נעשה נעים יותר. בהתחלה זה נשמע ממש קשה, אך כאשר מנסים זאת רואים כמה יתרונות יש בפרידה טובה ומתוכננת. יש המון דברים שאנשים שהולכים למות רוצים עוד לעשות וזו זכות גדולה לספק להם את רצונם, כמובן במסגרת האפשרויות. במידה ותרצה להתייעץ שוב, אהיה זמינה וכמה שיותר מהר כמו שביקשת. בברכה וחג אורים שמח, כי לכבד את רצונו של אדם, אפילו הוא מנוגד לשלך ,זה שמח. נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם