איך משפיעה התורשה בסרטן המעי הגס ובסרטן השד?

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

16/03/2008 | 21:26 | מאת: סמי

שלום לכם, אחת מאחיותי נפטרה [56] מסרטן המעי הגס , דודתי נפטרה [68] מסרטן השד ועכשיו התגלה גוש בחזה של אחות אחרת [41]. אני מבקש לדעת מי מבני המשפחה עלול לחלות? מי ומאיזה גיל צריך להתחיל להבדק לגילוי מוקדם? תודה על תשובתכם, מוחמד חליל [סמי]

17/03/2008 | 10:16 | מאת: ענת

סמי שלום, אינני רופאה אבל אני יכולה לומר לך מניסיון אישי שבמשפחה שלי יש סרטן מעי הגס, ומכיוון שכולנו בסיכון גבוה, על כל בני המשפחה להיבדק בדיקת דם סמוי בצואה כל שנה, ובדיקת קולונוסקופיה מדי כמה שנים. בנוסף, נאמר לי שנטילת וויטמין D מורידה את הסיכון לסרטן המעי הגס. בנוגע לסרטן השד אינני יודעת, מלבד ידע כללי. אם אינני טועה, חוץ מבדיקות ממוגרפיה, ניתן כיום לגשת גם לייעוץ גנטי ולבדוק אם יש את הגן האחראי לסרטן השד.

19/03/2008 | 20:28 | מאת: מיכל וייס

ערב טוב מוחמד, ממליצה לך מאד לשוחח עם רופא המשפחה,כדי לקבל מידע רפואי אחראי,ומעודכן,בנושא של "קשר משפחתי בסרטן השד, או המעי הגס" גלוי מוקדם ומניעה,בהתייחס למחלות הספציפיות של בני משפחתך. מאחלת בריאות טובה מיכל וייס

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם