חרדה מ...

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

21/11/2010 | 08:41 | מאת: שילי

בוקר אור! במשפחתי יש חולה סרטן. יש לי פחדים כאשר באים במגע איתו כשהוא בבית החולים בטיפולים, פחד מהדם או מההפרשות שלו. הפחד הוא מהדבקות.אני פוחדת לאכול בסבחבה הזאת או כל מגע אחר אשמח לדעת האם יש אמת בחששותי? איך אפשר להירגע וכן לאפשר יותר מגע ללא חשש? תודה ויום טוב

שלום שילי לא אין חשש מהדבקות. תחושה זו של הדבקה קיימת אצל הרבה אנשים, והסיבה היא כי סרטן זו מחלה מאיימת על החיים, והיא מאיימת הן על אנשים חולים והן על אנשים בריאים ולכן יש תחושה כזו שהיא נורמלית לחלוטין. את שואלת איך אפשר להירגע ולאפשר מגע קרוב יותר. אני מאמינה שיכולת לדבר על תחושתייך עם אנשים קרובים לך והרצון הכן שלך לגעת + הידיעה שזה אינו מדבק יכול לגרום לשינוי אני מאמינה שהאדם החולה שאת נרתעת לגעת בו מרגיש זאת, אך לא מתפתח בניכם שיח על העניין כי הוא לא רוצה לפגוע בך . אם תרשי לעצמך לפתוח איתו עניין זה, הוא עשוי להבין ושניכם תרוויחו מהשיחה והקשר בניכם בברכה נטע מוזר

01/06/2011 | 13:01 | מאת: שירה

רק רציתי לומר שאני די מזדהה עם הבעיה שאת מעלה. יש לי חברה שגם לאחרונה גילו אצלה את המחלה ומאז יכולת התקשורת שלי איתה ירדה מעצם החששות שלי לדון איתה על הנושא

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם