איך מכינים ילד?

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

26/09/2010 | 12:06 | מאת: קרן

שלום לכם, אימי חולה בסרטן קיבה מתקדם ,נראית מאוד רזה וחלשה. לדברי הרופאים לא נותר לה עוד הרבה זמן (שבועות). יש לי ילד שלגביו הייתי רוצה להתייעץ. הוא בן 7 ילד מאוד חכם ומאוד רגיש וחרדתי (פוחד ממוות) .הילד הזה קשור אליה מאוד ברמה של קשר כמו אלינו ההורים. היא דמות המשענת שלו. היא מרעיפה עליו אהבה ללא תנאי. הא יודע רק שהיא חולה. הוא לא שואל יותר שאלות. הפחד שלי שהוא יפתח חרדות ומשקעים. לכן שאלתי היא: האם ליזום איתו שיחה ולהסביר לו? ומה להסביר לו? האם הגיוני בכלל להכין ילד למוות צפוי? (אנחנו כמבוגרים מתקשים לעכל...). אני יודעת שיש דרכים להסביר לילדים אחרי שאהוב קרוב נפטר. אבל מה אם הם רואים את תהליך ההתדרדרות? מה מסבירים? אשמח לכל הכוונה או עם מי ניתן להתייעץ...

שלום קרן האינטואיציות שלך נכונות ואכן חשוב להכין את הילד וחשוב ביותר לעשות זאת לא רק אחרי המות אלא במהלך ההתדרדרות. המשקעים נוצרים כאשר לא מדברים את הכאב, הקושי והפחד לכן יש חשיבות לדבר כבר עכשיו. אני מאמינה שאם תשאלי אותו מה לדעתו קורה עם סבתא הוא ידע לענות , כמובן במילים ובהבנה שלו ואת תתפלאי כמה הוא יודע מרגיש וכואב ופוחד לשאול כי אולי לא ניתן לו מקום לזה. .אצל רוב האנשים קיים חשש לגעת בנושא של המוות וככל שנמנעים לגעת בו הוא נעשה מפחיד יותר הדרך היעילה ביותר עם ילדים , כמו גם עם מבוגרים, הוא לשאול שאלות בעצם כל מה שאת רוצה להגיד לו תהפכי לשאלה. למשל במקום שאת תגידי לו מה יש לסבתא, אפשר שאול, מה אתה חושב יש לסבתא, או איזה מחלה יש לה, חשוב שהשיח עם הילד יהיה ברמה שלו וביכולת התפישה שלו את המצב, ואין זה קשור לאינטילגנציה, אלא לרמת ההתפתחות, יש ספר על תגובות של ילדים למוות, אמנם ספר ישן אך מאוד עדכני, של פרופ סמילנסקי יש בחנויות גם הרבה ספרות לילדים על מוות, כדאי מאוד לרכוש את אחד הספרים שנראים לך ולהקריא לו הורים לא מאמינים איזה תועלת יכולה לצמוח מהשיח הזה עם הילדים ובדרך כלל מצטערים שלא דיברו קודם המיומנות של הפיכת הדברים שרוצים להגיד לשאלת שאלות נראית בתחילה מפחידה ומאיימת, אך אם תרשי לעצמך להעיז ובעיקר לא לפחד, כולכם תרוויחו גם הסבתא שבוודאי מייחלת שידברו איתה על מה שקורה לה, לא בהיבט הרפואי, אלא בהיבט הרגשי וגם לבכות ביחד זה מאוד בסדר אם תרצי להמשיך לשאול ולהתייעץ אענה ברצון בברכת מועדים לשמחה נטע מוזר

01/10/2010 | 18:44 | מאת: גבי

לפי פרופסור מדרום אמריקה ,מציג פיתרון פשות ומהיר לסרטן . בהישג יד אנני רופא ,אך ,כחולה סוכרת ,הפיתרון פשות וזה עובד.

16/10/2010 | 23:38 | מאת: קרן

הלוואי ומשהו היה עוזר....פשוט כבר ניסינו הכל , ולא בקלות ניפול בידי שרלטנים . אם אתה מעוניין אשמח אם תכתוב על שיטת הריפוי ותפנה אותי לקישורים מתאימים. תודה.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם