התפשטות המחלה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

20/09/2010 | 13:55 | מאת: תמי

האם ידועים מן הנסיון הרפואי מצבים, בהם הטיפול הכימותרפי/ביולוגי מגביר את קצב התפשטות המחלה? האם נמצא קשר בין שימוש בתרופות, לבין דוקא הרעה במצב החולה? אשמח לתשובה כנה ואמיתית. ברור לי שהצלחת הרפואה נמדדת במושגים סטטיסטיים ויש גם מצבים בהם הרפואה לא עוזרת.... אך האם גם מזיקה?

22/09/2010 | 09:24 | מאת: מיכל וייס

שלום לך תמי, שאלתך מבטאה חשש שאנשים רבים מבטאים,ולכן אני קוראת לו "חששת". הרפוא מבוססת על ידע רב,שבו ישתמש הרופא בבחירת הטפול המתאים לכל חולה. תמיד יילקחו בחשבון גם תופעות הלוואי הצפויות והמוכרות, ועדיין בכל מקרה שבו נחתן טפול רפואי,מתקיים גם מעקב עלידי הרופא,וחובתו של החולה לדווח על כל סימפטום חדש. זה המירב שניתן לעשות כדי לצמצם ככל האפשר נזקים מטפול,ועדיין לתת טפול ותרופה שנלמדה ונמצאה הכי מתאימה. את מוזמנת להמשיך איתי את השיחה. בברכת חג שמח מיכל 0528072221

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם