קשר בבלוטת התריס -יכול להיות סרטן? מה הסימפטומים?

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

21/06/2010 | 20:11 | מאת: רווקה

יש לי "קשר" של כ- 2 ס"מ בבלוטת התריס הקשר כולל ציסטות והסתיידות מסוג מיקרו זה כבר 3 שנים לא משתנה- עשיתי בדיקת אולטרסאונד אחרונב לפני כ 8 חודשים הציעו לי לעשות ביופסיה אבל בגלל שאני לא מבינה עד הסוף כיצד זה מתבצע ומה ההשלכות אני מפחדת שיגעו לי בבלוטה שאלה שלי: אני כבר 3 ימים מרגישה תחושת אי נוחות בגרון כאבים חום הפרעה האם לפי הסיפטומים זה הבלוטה? וחל בה שינוי? זה יכול להיות גידול סרטני? וחשוב לציין שאין לי לא תפקוד יתר ולא הפוך- כל הבדיקות דם שלי תקינות ואני לא מקבלת שום טיפול אני מאוד מפחדת- אני בת 30 רווקה תענו לי מהר אני בלחץ

שלום לך את כותבת שאת מפחדת ובלחץ ויתכן שבגלל זה את לא פונה לרופא מומחה. בבלוטת התריס מטפלים בדר"כ רופאי א.א.ג אף אחד לא יכול לתת לך תשובות לגבי השאלות ששאלת כאן, אלא לאחר לקיחת דגימה לבדיקה (ביופסיה) יש לך זכות מלאה להבין מה יעשו לך ומה ההשלכות ולכן יש לך זכות לשאול את כל השאלות את הרופא. קורא לא פעם שרוצים לשאול את הרופא במפגש איתו, אך מרוב התרגשות שוכחים את כל השאלות. לדעתי מומלץ לבוא אל הרופא עם דף שעליו כתובות כל השאלות שרצית לשאול. ככל שתאמיני שיש לך זכות לקבל תשובות ותתנהגי באסרטיביות, הרופא יענה לך. עוד המלצה שלי, ללכת למפגש עם מישהו, מישהי שאת בוטחת בה/ו עוד אוזן ששומעת תמיד עדיף. בדרך כלל הרפואה לא מציעה לעשות פעולות אם לא צריך, אם הציעו לך לעשות ביופסיה כדאי להקשיב. נראה לי שחשוב לזכור שאין אדם בעולם, בוודאי לא הרופאים, שאחראי על בריאותך, חוץ ממך ואת היחידה שיכולה להחליט מה את רוצה. בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם