איך מספרים לנער בן 14 שאבא חולה סרטן

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

22/03/2009 | 16:07 | מאת: א.מ.

שלום רב, אודה אם תוכלי לנסות להנחות אותנו כיצד לספר לנער בן 14 שאבא שלו שלעולם לא חולה, לקה במחלת הסרטן בצורה קשה ביותר?

02/04/2009 | 13:17 | מאת: מיכל וייס

שלום לא.מ. ילדים ונוער חיים בסביבה רחבה של מידע והם שומעים לא מעט על מחלת הסרטן,על חולים, או על ארועים דרמטיים שמאיימים על החיים בהקשרים שונים,ויש להם היכולת ללמוד גם על מחלה של הורה. הם זקוקים למידע מלא,ולתחושה של שותפות להתגייסות המשפחתית,של המבוגרים,וילדים אחרים. חשוב שהנער ירגיש חופשי לשוחח עם אביו,ויישאר קרוב אליו.יחד תוכלו להשתמש בתקופת המחלה כתקופה שבה המשפחה מסייעת ומלווה אחד את השני. יחד תנועו בין תקווה לחרדה, ותנסו ככל האפשר לצבור חויות נעימות ומקרבות. הנסיבות שבהן לא בחרתם,הן אמצעי להכין ולהכשיר ילדים ונוער,למציאות חיים שהיא בלתי נמנעת. ניתן להתקשר אלי כדי להתאים ההדרכה לנער מסוים זה. חשוב שהדבור איתו ייעשה ע"י בן משפחה קרוב ככל האפשר. בברכת בריאות מיכל וייס 0528072221

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם