תהליך אישי קשה רגשית

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

25/11/2021 | 18:25 | מאת: אבחתר

כו שציינתי שחוץ מהגילוי של המחלה, אני חווה קושי רגשי שמקשה עוד יותר, כמו שכתבתי, הרופא משפחה עיכב כל בקשה שלי לבדיקות כלשהם כמעט כולם, טרם גילוי המחלה, ורק התערבות של גורם בכיר איפשר בדיקות שיצאו לא טובות!!. עכשיו מאז הגעת מסמכי התשובות הרופא משפחה לא פנה אלי ומתעלם לחלוטין, גם ששלחתי לו בקשה חדשה לבדיקות נוספות לא אישר אותן, חשבתי שהכניסה לתיק הרפואי לטיפול בבקשה תגרום לא לראות את כל מה שנמצא, ודיצור קשר, מעבר לזה חובתו בעייני כשיש ממצאים כאלה, כלום לא קרה, קיבלתי סרוב במייל, והתעלמות מוחלטת. אני משתף שזה בעיני מצער שדווקא הרופא משפחה היחיד שבסוד העניין מתעלם, במצב הזה, הנוסף לקושי בהתמודדות עם עצמי. לא יהיה לי כח לעבור רופא כנראה, עד כמה שזה נשמע מוזר, זה ישוב לא גדול ואין מרפאה קרובה נוספת. אני מכיל את זה, ובנוסף אני מאוד מקבל שהגילוי קרה ולא כועס, דווקא רואה בזה הזדמנות להבין שהגילוי נותן זמן ומרווח להתמקד בתהליך הטיפול. הרבה יותר טוב מלהתעורר בוקר אחד שהמחלה כבר גמרה את הגוף, זו רק אשליה בעיני, כי כמה הולכים עם מחלה ואינם יודעים עליה ברגע נתון וםתאום זה מתגלה במצב הרבה יותר גרוע. לכן, זה מביא אותי לשבירת כל התבכינות, ולכן גם לא רוצה לספר כדי לא להתעסק עם האלמנט שעלול להיות של קורבן וכו'. הדבר היחיד שמפריע לי זה כמות הבירוקרטיה וחוסר הנגישות של מידע מסודר, כאילו כל אחד צריך לחקור בעצמו מה באמת עובד ומה לא. זה מאוד חבל וקורא את זה בהרבה מקומות ברשת. שעות לעיין במידע. כל זה יוצר עומס מסוים שבהחלט מעיק, אבל עדין זה משמח אותי שאני לא מרגיש שום קושי גופני שזה דבר חשוב. לפעמיים האי ודאות קשה מהידיעה הוודאית , וההתמודדות עם העתיד המעורפל קשה מכל. וזה בעיני הסיבה האמיתית מדוע אנשים מתקשים להתחבר לחולה סרטן זה יוצא תחושת שיקוף של חוסר וודאות בקים גם שלהם עצמם. רק שבאמת שום דבר לא וודאי.

תושבת מומחה שלום אביתר, אני מודה לך על שאתה משתף אותי, חושבת שחשוב לא להישאר לבד עם הרגשות והמחשבות. לגבי הרופא אני חושבת שהייתי פועלת כך, הייתי מזמינה תור אליו (אם אתה בקופח כללית אפשר דרך האינטרנט ולא במייל אליו ישירות) אם אתה מתכוון להמשיך טיפולים ומעקב והוא הרופא היחיד ביישוב, חשוב שיהיה לך קשר איתו. הוא כפי הנראה מבין שעשה שגיאה ולא יודע איך לצאת מזה. האגו הגברי לצערי (לפעמים קורה גם אצל נשים אבל הן פחות מאשר גברים) לא מאפשר לו לרדת מהעץ ואלי בעיקר לא יודע כיצד. אני במקומך הייתי עושה תור אליו ומדברת איתו בלשון רכה ואומרת משהו כמו, דר אני זקוקה לך ואני מאוד מבקשת את עזרתך. אתה יודע אביתר שבתורה שלנו יש משפט "את פתח לו" והפרוש של משפט כזה אומר שמי שיכול הוא שצריך לפתוח את הדלת. אני מבינה מדבריך שיש לך יכולת לראות צדדים חיוביים ושווה לך לבוא אליו, יתכן שבתחילה ירגיש מאוים, אבל אם לא תאיים אולי יפתח אצלו משהו רך שיוכל באמת להיות איתך. אביתר סרטן היא לא מחלה פשוטה ומוגדרת היום כמחלה כרונית, יש בה עליות ומורדות וחשובה תמיכה וטיפול מסור. הוא הרי לא אונקולוג ותצטרך אותו להפניה וביצוע בדיקות. מאחלת לך בהצלחה. ואני כאן בשבילך. נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם