סרטן בלוטת הטריס

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

06/02/2009 | 17:17 | מאת: עדי

ברצוני לשאול שאלה קראתי כתבה על סרטן בלוטת הטריס שלאחר הניתוח הכריתה של בלוטת המגן יש צורך לטפל ביוד רדיואקטיבי ויש צורך לבודד את החולה מבני המשפחה כי זה קרינה, שאלתי היא איך מבודדים את החולה מהמשפחה אם הוא מטופל בבית הרי? לא הבנתי הרי זה כדורים מיוחדים של יוד רדיואקטיבי והוא מקבל אותם בבית. מחכה לתשובתך

26/02/2009 | 22:26 | מאת: סוזן

בתגובה לשאלתך על טיפול יוד:הטיפול עצמו ניתן בבית החולים.זה אישפוז של משהו כמו יומיים. ואז את משתחררת לבית,ונמצאת בחדר לבד עוד כשלושה ימים. אני אישית עשיתי את הטיפול זה סבל בעיקר לילדים קטנים שאי אפשר להתקרב אליהם אבל הוא טיפול יעיל.

08/03/2009 | 23:40 | מאת: adi

שלום, רציתי להוסיף שניתן גם לעבור את הטיפול בבית, וזה במידה שאין בבית ילדים קטנים או נשים בהריון. את מבודדת כמה ימים בבית, ובמהלך הימים האלה מותר לבקר אותך, אך ניתן להשאר רק עד שעתיים. הטיפול בבית לא נורא, ולפי דעתי כשאת נמצאת בסביבה מוכרת זה מקל. בהצלחה עדי.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם