תופעות לוואי חודשים לאחר כימותרפיה

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

05/10/2019 | 20:14 | מאת: כרמלה

שלום רב, דודתי אובחנה לפני שנתיים עם לימפומה דרגה 4, עברה טיפולים כימותרפיים וביולוגיים ולאחר תקופה של שמונה חודשים לא הייתה עדות למחלה. לאחר חצי שנה המחלה חזרה שוב , עברה סבב כימותרפיה נוסף וכעת אין עדות למחלה אך היא מרגישה נורא, בחילות, הקאות, שלשולים, חולשות, לא עולה במשקל ולא מצליחה להכניס פירור לפה. בבדיקות לא נמצא משהו חריג. יש לציין שהיא ארבעה חודשים אחרי כימו , הרופאה טוענת שהגוף מתנקה, אבל אנחנו רואים אותה עולם הולך ונעלם. אשמח לשמוע מנסיונכם. תודה

שלום כרמלה. מניסיוני לאורך השנים החולים שמקבלים כימוטרפיה מגיבים באותן התופעות שתיארת שיש לדודתך. אנחנו רואים הרבה מאוד תופעות לפעמים דומות ולפעמים שונות, אבל כל התופעות לאחר כימו, קשות. צריך גם לזכור שזה פעם שניה שהגוף עובר טראומה של קבלת כימוטרפיה ויש נזק מצטבר. זה שאין עדות כרגע למחלה אין זה אומר שלא יהיו תופעות לוואי. לעיתים אחרי כימו מתפתחת לאוקמיה שלעיתים מתגלה בבדיקות הדם לאחר תקופה . יש דבר נוסף שקשור לנפש של החולה והשאלה היא כמה באמת דודתך רוצה להמשיך לחיות או רוצה כבר להרים ידיים כי עייפה מכל מערך הטיפולים הקשה הזה. גוף נפש תמיד הולכים יד ביד ואין יכולת להפריד בניהם. אני יודעת שמשפחה בדרך כלל לא אמיצה מספיק לשאול שאלות שקשורות לרצון או אי רצון להמשיך לחיות וגם החולים הרבה פעמים לא מדברים על כך עם בני משפחה כי לא רוצים להעציבם. אני חושבת שחשוב לעשות שני דברים במקביל. לדאוג מידית להקלה של הסימפטומים שדודתך חווה, ובד בבד לשאול אותה, מה היא מרגישה, מה היא חושבת, מה היא הייתה רוצה, האם הייתה רוצה להגיד לכם משהו שעד כה לא אמרה. אם הדברים שכתבתי מדברים אליך והיית רוצה להמשיך להיות איתי בקשר, אהיה זמינה באתר. מעריכה את מחשבתך ורצונך להיות שם בשבילה.

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם