ליווי חולים בסוף דרכם

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

11/03/2016 | 06:25 | מאת: דניאל טייב

שלום נטע שמי דניאל, בן 28, עוסק במתחום הפארא-רפואי ובחינוך. לצורך התפתחות אישית שלי אני מעוניין ללמוד על מוות, תהליכים בסוף החיים, וללוות חולים בסוף דרכם. עם זאת אני מחפש מסגרת תומכת שתאפשר לי לעשות זאת. האם תוכלי לסייע בהכוונה? רוב תודות. דניאל

שלום דניאל. כדי ללמוד על תהליכם סופניים של אנשים יש מספר אפשרויות. קריאת חומר ספרות שיש באנגלית ובעברית באינטרנט קריאה של מאמרים מקצועיים, נירה כפיר פסיכולוגית קלינית התעסקה רבות עם ההולכים למות ספרים מצוינים שתורגמו לעברית של קובלר רוס, רופאה בארהב שאחד מהנושאים המרכזיים שלה היה שיחות עם אנשים נוטים למות וגם ליווי שלהם אל המוות. יש עמותה למות בכבוד נידמה לי שאם תכתוב באינטרנט ליווי חולים אל המוות תקבל מידע רב כל הנושא של ליווי רוחני הוא מאוד מקובל עכשיו וכדי לחוות חשוב ללוות אדם נוטה למות אך כל זאת לאחר שיש ידע בסיסי בנושא שיהיה לך בהצלחה התחום מרתק ומעניק לא רק למקבל אלא גם לנותן בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם