עזרה בליווי חולה סרטן אשר בתהליכי שיקום

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

05/07/2015 | 19:55 | מאת: עידן

שלום רב, קרוב משפחה שלי מתמודד עם מחלת הסרטן והוא עבר לאחרונה ניתוח להוצאת הגוש הסרטני. הוא כעת נמצא בבית חולים ובקרוב (טפו טפו טפו) ישוחרר הביתה. אנחנו מחפשים אחות\מתנדב\תומך או כן אדם מטפל חם ותומך שיהיה שם לצדו בבית ויתמוך בו בתהליך ההחלמה וההתאוששות מהניתוח והטיפולים הכימותרפים. אנחנו לא מצליחים לקבל שום תשובה ברורה מביטוח לאומי לגבי הזכויות שלו. ומקופת חולים הבנו שמקבלים החזר מסויים כרגע אנחנו די אובדי עצות ומנסים לתמוך ככל שניתן במקביל לעבודה ומשפחה. נשמח לכל עזרה בנושא. למי ניתן לפנות? מי נותן שירותים שכאלה?

שלום עידן לדאבוני יש מעט אם בכלל ממוסדות של תמיכה בחולים עם סרטן לתהליך שיקום. ניתן לפנות לאגודה למלחמה בסרטן, לדעתי אחד הדברים החשובים הוא קבוצת תמיכה לחולים עם סרטן. אם תמצא קבוצה כזו באזור מגוריך (הם בדרך כלל קבוצות פרטיות) הרי זה פתרון מצוין. אם קרוב המשפחה שלך זקוק לעזרה פיזית אולי שווה לפנות לסוכנויות לעובדים זרים. לא כתבת מה גילו , אך מביטוח לאומי נותן תמיכה וליווי לאנשים קשישים. ההליכים במדינה מייגעים אך הכלל הוא לא לוותר ולהמשיך לנסות. היה חולה בקבוצה שלי שכל פעם שהיה נכנס לקבוצה היה אומר " חברה ביטוח לאומי מנסה להתיש אותי בכל פעם שאני פונה אליהם, אך אל תתנו להם להתיש אתכם, תתישו אתם אותם ובסוף תקבלו את המגיע לכם." אני נמצאת באתר כמעט מידי יום ואני לשירותך . העיסוק שלי בעיקרו הוא תמיכה רגשית,נפשית בחולה ובבני משפחה בברכה נטע מוזר

08/07/2015 | 19:00 | מאת: עידן

נטע תודה רבה על המענה המהיר והתמיכה!

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם