סרטן רחם מה לעשות ואיך להתמודד

דיון מתוך פורום  תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם

13/10/2018 | 21:09 | מאת: סרטן הרחם

לאמא שלי התגלה סרטן הרחם נאמר שזה בדרגה 2-3 מזה אומר האם זה 2?האם זה 3? חודש הבא היא עוברת ניתוח ומוציאים לה את הרחם ואת כל המסביב מה הסיכויים שיסתדר? האם במקרים כמו שלה יש מצב שהכל יפתר כבר בניתוח וזהו? איך מתמודדים עם זה?איך להתנהג?

שלום לך. את שואלת שאלות רלוונטיות לנושא. מה זה דרגה 2 או שלוש מה הסיכויים שיסתדר, תשאלי את הרופאים לגבי הדרגות, ואולי גם הם לא יוכלו לתת לך תשובה מדויקת אלא בניתוח עצמו. השאלות שהן רפואיות כדאי לך מאוד לאחר הניתוח ולאחר שיתקבלו תוצאות מהבדיקה כי כל האברים שכורתים בניתוח נשלחים לבדיקה היסטולוגית שזו בדיקה של התאים שמרכיבים את הרקמה. ורק אז פגישה עם הרופא לברור כל השאלות. מה שחשוב לדעת שהתשובות שהרופא נותן לך הן על פי סטטיסטיקות. כל גוף מתנהג אחרת, מגיב שונה למחלה, מתמודד בצורה אחרת ומגיב שונה לתרופות. כשאת שואלת איך מתמודדים, איך להתנהג אני יכולה להגי שהכי חשוב זה להתנהג על פי הקו שאמך מבקשת. אני מאוד מאמינה בפתיחות ודיבור על הכל, יחד עם זאת יש אנשים שלא מוכנים להתבונן באמת או לא רוצים לדעת פרטים ולאמא שלך יש זכות לקבוע מה הייתה רוצה בשביל עצמה. הנקודה הכי קשה שבני המשפחה "מנשלים" את החולה מהחלטות ומחשיבה מה מתאים לו ומחליטים עבורו/ה. אתם הולכים לעבר תקופה קשה ומורכבת ואני באתר זה נמצאת כדי לסייע איך לצעוד בדרך חדשה ובלתי מוכרת. אם את רוצה להמשיך לשאול אותי אני כאן באתר ואוכל לענות לך בברכה נטע מוזר

מנהל פורום תמיכה לחולי סרטן ובני משפחותיהם